The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Descoperă noua intervenție artistică creată de artista Jana Danilović în București

Articol / 26 Iun 2024 / Andra Mihai
  • Descoperă noua intervenție artistică creată de artista Jana Danilović în București
1/1
Proiectul BSBSA (Belgrade Sofia Bucharest Street Art) a produs prima intervenție artistică din serie, creată de artista Jana Danilović (Serbia) și găzduită cu amabilitate de Asociația de proprietari de la adresa din Șoseaua Iancului, nr. 1, sector 2, București, România. Lucrarea se desfășoară pe o suprafață de 144 m2 și integrează unele dintre motivele preferate ale artistei, care aduc în prim plan și invită trecătorii la un dialog vizual despre protecția naturii în oraș reprezentată prin păsări și beneficiile unui oraș care poate fi explorat utilizând bicicleta ca mijloc de transport. Diferitele motive, realizate cu șabloane din carton tăiate manual, fac trimitere către diferitele texturi ale orașului București, care îi dau un caracter unic.

„Deoarece spațiul acoperit cu pictură nu poate fi observat dintr-un singur punct - există o mulțime de fotografii. Îmi place cum s-a conturat acest cuplu; mergi pe bicicletă, fă-te fericit :)” - Jana Danilović

Vezi mai multe fotografii, aici

Pasionații de street art au fost invitați la Lente Lupu, la un workshop și un artist talk susținute de Jana, precum și o prezentare a două expoziții de street art VR, susținută de Liljana Radošević.

Urmărește activitățile proiectului pe bsbsa.org, instagram, facebook sau youtube.

Fotografii © BSBSA / George-Andrei Ilie

***

Proiectul Small Scale Cooperation Creative Europe 101131802 - BSBSA este cofinanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, în cadrul apelului pentru proiecte CREA-CULT-2023-COOP.

Partenerii din cadrul consorțiului de proiect sunt Udruzenje Gradjana Kruna din Republica Serbia, Mnogo Deinosti Enterprice din Bulgaria, iar coordonatorul proiectului este Save or Cancel production SRL din România.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Lente, Romexpo

Acest text reflectă doar punctul de vedere al autorului (autorilor), iar Comisia Europeană nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în el.