The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Design made in Macedonia

Articol / 21 Noi 2016 / INSTITUTE.RO
  • Design made in Macedonia
  • Design made in Macedonia
  • Design made in Macedonia
  • Design made in Macedonia
  • Design made in Macedonia
  • Design made in Macedonia
  • Design made in Macedonia
  • Design made in Macedonia
  • Design made in Macedonia
1/9
Spațiul balcanic a fost și este în continuare privit ca un spațiu periferic, din punct de vedere geografic/economic/cultural, însă tocmai această poziționarea trebuie, de fapt, exploatată. Nevoia unui model de “arhivare” a unei moșteniri comune ce pune în valoare atributele culturale ale unei părți din Europa - efervescență, culoare, vivacitate -  parte care a contribuit și a influențat “portretul” acestui continent, se poate reflecta consistent în proiecte contemporane de design și arhitectură.
În ultimii ani am asistat la o dezvoltare masivă a inițiativelor multidisciplinare cu accent pe diverse arii ale designului, începând de la proiecte educative, târguri, evenimente și expoziții internaționale, până la formare a unei rețele oficiale de promovare - Balkan Design Network.
 
Printre cei mai activi promotori ai acestei moșteniri culturale se numără The Ministry of Pleasure, entitate care, de șase ani, organizează Skopje Design Week, o platformă multiculturală orientată spre design, ce își propune să stimuleze economia creativă în Balcani. Evenimentul reunește designeri din toată lumea într-un singur loc și le oferă șansa de a comunica cu publicul larg, cu sectorul corporativ din zonă și cu instituțiile de învățământ. Programul global propus de SDW este un amestec ambițios de discipline care variază de la design de produs, grafică, modă, bijuterii, tehnologii inovatoare și de mediu.

SDW16 - 
Blooming MAKERS 
Cea de-a șasea ediție Skopje Design Week va aduce în prim-plan cele mai active studiouri de design și birouri de arhitectură din regiunea balcanică. Pentru a-i răsplăti și pentru a promova rezultatele muncii lor,  SDW2016 va oferi două premii naționale în două categorii, cel mai activ brand nou din Macedonia și cel mai bun student la design.