The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ding Dong la Amzei Creative Corner

Articol / 24 Aug 2024 / Andra Mihai
  • Ding Dong la Amzei Creative Corner
1/1
 „Ding Dong”, care investighează potențialul moștenirilor în prezent, e găzduită de Amzei Creative Corner în perioada 5 – 15 septembrie.Proiectul „Ding Dong” are ca scop popularizarea și promovarea unor demersuri, inițiative și proiecte locale care abordează tema patrimoniului incomod, contrastant, dificil sau disonant.

Vizitatorii vor putea descoperi exemple de astfel de moșteniri, alături de instituții, organizații și proiecte care contribuie la cercetarea, conservarea și analiza acestora. Printre acestea se numără Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Muzeul Abandonului, Biroul pentru Cercetare și Artă Aplicată (BACU), inițiativa Border Marks, inițiative dezvoltate de către Baza. Deschidem Orașul, cu focus pe litoralul românesc și grafică urbană, Atelierele Malmaison, Ateliere Scînteia, Combinatul Fondului Plastic, precum și câteva exemple de branduri reinventate și animații de la Animafilm.

Studii de caz și interviuri

În completarea expoziției, Ding Dong reunește online studii de caz și interviuri, o varietate de perspective și unghiuri asupra a ceea ce poate fi definit drept moșteniri incomode și explorează modalitățile prin care acestea pot fi abordate în prezent. Scopul este de a compune un caleidoscop de opinii și de a genera un dialog multidisciplinar esențial, care să contribuie la formularea unor întrebări mai pertinente și la dezvoltarea unei viziuni integrate asupra potențialului acestor moșteniri.

Printre cei care au adus expertiza lor la acest demers deja se numără: Nils Scheffler, expert urban în cadrul Agendei Urbane a UE; Simina Bădică, istoric de artă și curator la Casa Istoriei Europene (HEH) din Bruxelles; Roberta Curcă, artistă și inițiatoarea proiectului Border Marks; Maria Duda, arhitect și reprezentantă a inițiativei BAZA. Deschidem Orașul; membrii echipei ATRIUM Cultural Route (Architecture of Totalitarian Regimes in Europe’s Urban Memory); Oana Drăgulinescu, co-fondatoare a Muzeului Abandonului, Rusu Dumitru, inițiatorul BACU (Biroul pentru Artă și Cercetare Urbană), și Ciprian Isac, fondator Graphic Font.

Proiectul a luat naștere din dorința să genereze un dialog multidisciplinar necesar pe tema moștenirilor atipice și a potențialului lor actual, precum și a modalităților de abordare a acestora.

„Ding Dong” debutează în 5 septembrie, la ora 18.00, în Piața Amzei din București.

____

Amzei Creative Corner este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.