The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

DIPLOMA X PROPAGARTA, concurs de cronici de artă pentru studenții și absolvenții facultăților de arte vizuale

Articol / 13 Sep 2021 / Luiza Popescu
  • DIPLOMA X PROPAGARTA, concurs de cronici de artă pentru studenții și absolvenții facultăților de arte vizualeOvidiu Batista_Immigration Land, Photo Credits: Roald Aron
1/1
Arta vizuală din România are nevoie de o sursă cuprinzătoare și credibilă de informații, dar și de platforme care să faciliteze exprimarea opiniilor avizate în rândul studenților și care să încurajeze spiritul critic al acestei comunități profesionale. 

Tocmai de aceea, Diploma, singurul festival din România dedicat noii generații de artiști, arhitecți și designeri, lansează împreună cu Revista Propagarta concursul DIPLOMA X PROPAGARTA. Concursul este adresat studenților și proaspăt absolvenților de la facultățile de arte vizuale și propune redactarea unei cronici pentru o expoziție de artă din România, aflată în desfășurare pe perioada concursului: 13 septembrie - 7 octombrie 2021. 

Cronica trebuie să conțină minimum 500 de cuvinte și trebuie însoțită de cel puțin 2 fotografii. Textul trebuie trimis în format .pdf alături de fotografii la adresa office@propagarta.ro până la data de 7 octombrie 2021. 

Primele trei cele mai bune cronici de artă vor fi publicate pe platforma online www.propagarta.ro, iar câștigătorii vor primi și volume aparținând literaturii de artă. În plus, câștigătorul premiului I va beneficia de o colaborare extinsă cu Revista Propagarta. 

Juriul care va evalua cronicile este format din: 

Dragoș Vărșăndan, editor Propagarta, jurnalist cu 20 de ani de experiență în presa online și tipărită
Mihai Zgondoiu, editor Propagarta, artist, curator și galerist independent, profesor la Universitatea Națională de Arte din București și Facultatea de Arte și Design din Timișoara

Mai multe detalii despre tema de concurs pot fi accesate aici, iar regulamentul integral este disponibil aici

Câștigătorii vor fi comunicați de organizatori la data de 10 octombrie. Succes tuturor!