The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expoziția „Am început să văd culorile” (a)duce magia artei naive la București, Brașov și Caransebeș

Articol / 05 Aug 2024 / Andra Mihai
  • Expoziția „Am început să văd culorile” (a)duce magia artei naive la București, Brașov și Caransebeș
1/1
 Expoziția „Am început să văd culorile” a fost creată în anul 2023, prin proiectul cultural Cămine în mișcare | Moving Fireplaces organizat de Asociația Prin Banat, și prezentată în cadrul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. În 2024, în cadrul ediției curente intitulate Moving Fireplaces – The Legacy, expoziția este adaptată și prezentată, din august până în noiembrie, la București, Brașov și Caransebeș.„Am început să văd culorile” este o expoziție de artă naivă din România și Serbia, curatoriată de Andreiana Mihail. Lucrările care o alcătuiesc nu au pretenția unui compendiu istoric-explicativ, ci mai degrabă compun un traseu printre temele dominante: munca, natura, familia, distracția – tratate simplu, fără a construi vreo analiza critică a realității. Totul este așa cum se vede: narațiuni scurte fără obscurități și dificultăți, ochiul fiind doar solicitat de contactul nemediat cu multele culori și personaje.

În următoarea perioadă, expoziția va putea fi vizitată la București, Brașov și Caransebeș, astfel:

– 9-29 august 2024: București, Amzei Creative Corner (Piața Amzei, nr.13)

Program de vizitare: miercuri-sâmbătă, interval 14:00-20:00* // Vernisaj: 8 august 2024, ora 19:00

– 20 septembrie – 12 octombrie 2024, Brașov: Centrul Cultural Apollonia / Str. Michael Weiss, nr. 22

Program de vizitare: vineri-duminică, interval 16:00-20:00* // Vernisaj: 19 septembrie 2024, ora 19:00

– 15 octombrie – 10 noiembrie 2024: Caransebeș, Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniță / Piața General Dragalina, nr. 2

Intrarea este liberă.

*Programul de vizitare poate suferi modificări.

Organizat de Asociația Prin Banat, proiectul cultural Moving Fireplaces – The Legacy face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Partener al expoziției la București: The Institute / Cartierul Creativ

Parteneri: Consiliul Județean Caraș-Severin, Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, Galeria de Artă Naivă Kovačica, Comunitatea Românilor din Serbia, Gărâna Jazz Festival

____

Amzei Creative Corner este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.