The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expoziția Everyday is like Sunday la Sandwich Offspace

Articol / 07 Mar 2022 / Andra Mihai
  • Expoziția Everyday is like Sunday la Sandwich Offspace
1/1
Everyday is like Sunday
10.03 - 22.04.2022

Cu: Ana Kun, Cătălina Nistor, Cristian Răduță, Daniela Pălimariu, Eduard Constantin
Sandwich Offspace (Atelierele Malmaison, etaj 2)
Vernisaj: JOI*, 10 martie 2022, 18.00 - 22.00

 

Pe cât de optimist ar suna la prima vedere, o duminică perpetuă nu ar fi altfel decât profund tristă. Între inevitabilitatea unui nou început de săptămână și plictiseala anxioasă a zilelor gri de weekend, titlul lui Morrisey, pe care expoziția de grup îl împrumută, exprimă cât se poate de clar un sentiment care ne copleșește prea des.

La rândul său, cântecul face referire la o carte SF în care un grup de oameni așteaptă devastarea nucleară a unui oraș uitat, banal, de la malul mării, în afara sezonului estival. Paralela cu realitatea recentă este dezolantă, fără îndoială. Alegerea de a ne urma (și) activitățile non-esențiale, în acest context, este un statement pentru libertatea lucidă și implicată.

Cinci artiste și artiști arată lucrări pe hârtie din ultimii doi ani, în care diferiți oameni merg, dorm, lucrează, sunt pierduți sau sunt leneși. Cei mai mulți dintre ei sunt singuri, tăcuți și pașnici.