The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expoziția itinerantă „Permanent World Encyclopedia” aduce în prim-plan tânăra generație de artiști români

Articol / 04 Dec 2024 / Andra Mihai
  • Expoziția itinerantă „Permanent World Encyclopedia” aduce în prim-plan tânăra generație de artiști români
1/1
Expoziția itinerantă „Permanent World Encyclopedia”, prezentată la Muzeul de Artă Brașov, aduce în prim-plan tânăra generație de artiști români, oferind publicului oportunitatea de a explora creațiile a șaptesprezece artiști tineri și emergenți, care operează într-o diversitate de medii – de la pictura tradițională la instalații artistice și conținut audio-vizual generat de inteligența artificială.După ce a fost prezentată cu succes la Muzeul Banatului Montan din Reșița și la Gloriae Art Gallery din Craiova, expoziția „Permanent World Encyclopedia”, o invitație deschisă publicului larg de a explora noile tendințe ale artei vizuale românești, de a se conecta cu tinerii artiști și de a descoperi cum se raportează aceștia la lumea contemporană, rămâne deschisă publicului brașovean până duminică, 8 decembrie 2024.

„Această expoziție este parte integrantă a inițiativei platformelor culturale Arta Prezentului și Empower Artists de a susține și promova arta contemporană românească la nivel național și internațional. „Permanent World Encyclopedia” reflectă angajamentul nostru de a oferi noii generații de artiști vizibilitate, expunere în instituții muzeale, conectându-i direct cu publicul din diferite colțuri ale țării.
Mulțumim Muzeului de Artă Brașov pentru deschiderea de a găzdui acest proiect expozițional, care contribuie totodată la consolidarea relației dintre instituțiile culturale și comunitatea artistică”, a adăugat Angela Izvercian, inițiatoarea proiectului.

Artiștii participanți

În cadrul expoziției „Permanent World Encyclopedia”, curatoriată de Norbert Filep, expun artiștii: Roxana Ajder, Adrian Buda, Mihaela Coandă, Iulian Cristea, Călin Dumitrașcu, Iuliana Hlihor, Andrei Ispas, Ana Lupu, Andreea Mihalka, David Miholcsa, Moga Dan Marius, Ada Muntean, Oana Năstăsache, Raluca Pavelescu, Iulia Pușcașu, Daniel Semenciuc și Codruț Zele.

După Brașov, expoziția va ajunge la București, completând astfel un parcurs itinerant de succes, ce aduce în fața publicului creațiile unor tineri români talentați.

***

Despre inițiatori

„Permanent World Encyclopedia” face parte dintr-o inițiativă a platformelor Arta Prezentului și Empower Artists, dedicate promovării artiștilor vizuali români. Cele două platforme își propun să contribuie activ la susținerea și promovarea artei contemporane din România, atât pe plan național, cât și internațional.

Website-uri: http://www.artaprezentulu.ro | www.empowerartists.org

Parteneri instituționali Brașov: Muzeul de Artă Brașov