The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expoziția itinerantă „Permanent World Encyclopedia” își încheie traseul la Pitești pe 19 aprilie

Articol / 08 Apr 2025 / Andra Mihai
  • Expoziția itinerantă „Permanent World Encyclopedia” își încheie traseul la Pitești pe 19 aprilie
1/1
Publicul mai are la dispoziție doar câteva săptămâni pentru a vizita expoziția itinerantă „Permanent World Encyclopedia”, găzduită în prezent de Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea din Pitești. Lansată în septembrie 2024, expoziția a reușit să conecteze mii de vizitatori cu noua generație de artiști români, iar acum își prelungește parcursul pentru ultima dată, până pe 19 aprilie 2025.

„La cererea vizitatorilor am hotărât să prelungim expoziția „Permanent World Encyclopedia” pâna pe 19 aprilie. Vreau să mulțumesc artiștilor și organizatorilor, Arta Prezentului și Asociația Empower Art & Artists, pentru deschidere și disponibilitate!", a precizat Maria Lina, director executiv al Fundației Culturale Ilfoveanu & Badea.

„Permanent World Encyclopedia” a adus în prim-plan lucrările a 17 artiști tineri și emergenți, cu practici artistice diverse, de la pictură și sculptură la artă digitală generată de inteligența artificială. De-a lungul celor opt luni, expoziția a fost prezentată în cinci orașe importante – Reșița, Craiova, Brașov, București și acum Pitești – fiind apreciată atât de public, cât și de comunitatea artistică.

“Acest demers a reprezentat un pas semnificativ în consolidarea relației dintre artiști, instituții muzeale, galerii de artă și publicul larg. Au fost opt luni intense, bogate în experiențe valoroase. Am întâlnit oameni minunați, care ne-au sprijinit cu multă generozitate. Am reușit să ne consolidăm prezența pe scena de artă, să ne conectăm cu comunități diverse, care au manifestat un interes deosebit pentru Arta Prezentului, și să creăm conexiuni autentice.”, a subliniat Angela Izvercian, inițiatoarea proiectului.

Curatoriată de Norbert Filep, expoziția prezintă o diversitate de perspective și abordări artistice, surprinse în lucrările artiștilor Roxana Ajder, Adrian Buda, Mihaela Coandă, Iulian Cristea, Călin Dumitrașcu, Iuliana Hlihor, Andrei Ispas, Ana Lupu, Andreea Mihalka, David Miholcsa, Moga Dan Marius, Ada Muntean, Oana Năstăsache, Raluca Pavelescu, Iulia Pușcașu, Daniel Semenciuc și Codruț Zele.

Publicul este invitat să viziteze expoziția „Permanent World Encyclopedia” și să descopere cum tinerii artiști români se raportează la lumea contemporană.
Program de vizitare: Luni- Vineri: 10:00- 19:00, S: 10:00- 17:00.
Adresă: Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea (Str. Armand Călinescu 2, Pitești)

Despre inițiatorii proiectului

Arta Prezentului și Empower Artists, un proiect editorial lansat de Asociația Culturală Empower Art & Artists, sunt platforme dedicate sprijinirii și promovării artiștilor vizuali români. Revista de artă Empower Artists facilitează interacțiunea dintre public și comunitatea artistică printr-o serie de cronici artistice și interviuri cu artiști și specialiști în domeniu, iar Arta Prezentului oferă un canal necesar și util pentru promovarea și vânzarea creațiilor artiștilor români. Cele două platforme urmăresc să joace un rol esențial în dezvoltarea și susținerea scenei artistice din România.

Parteneri: Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea.

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea își propune ca misiune, să fie un spațiu al dezbaterii și dialogului artistic. Sensibilizarea comunității față de actul artistic, emularea și stimularea unui public avizat care decriptează și asimilează estetica artei contemporane, constituirea unui nucleu de difuzare a informației artistice, sincron cu efervescența fenomenului european, sunt priorități ale fundației.