The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Festivalul de film spaniol revine la Casa Filipescu-Cesianu, alături de o expoziție outdoor dedicată lui Pablo Picasso

Articol / 04 Sep 2023 / Andra Mihai
  • Festivalul de film spaniol revine la Casa Filipescu-Cesianu, alături de o expoziție outdoor dedicată lui Pablo Picasso
1/1
Ambasada Spaniei la Bucureşti și Muzeul Municipiului București invită publicul la cea de-a III-a ediție a Festivalului de film spaniol, un ciclu format din trei filme spaniole, reprezentative pentru cinematografia țării. Cele trei filme dispun de subtitrare în limba română şi vor putea fi urmărite în perioada 8 – 10 septembrie 2023, începând cu ora 19:45, în grădina sau în mansarda Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr. 151), în funcție de condițiile meteorologice.
 
Accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.
 
Pe parcursul celor trei zile, se vor proiecta filmele:

√ Vineri, 8 septembrie 2023, ora 20.00, proiecția filmului „Bestiile” (2022, Rodrigo Sorogoyen):
Vincent și Olga sunt doi francezi stabiliţi cu mult timp în urmă într-un sat din provincia spaniolă Galicia. Aici cuplul duce o viață liniștită, își vede de grădina de legume și reabilitează case abandonate, deși convieţuirea cu localnicii nu este atât de paşnică pe cât şi-ar fi dorit. Refuzul lor de a participa la implementarea unei ferme de turbine eoliene va înrăutăţi curând lucrurile. (Cinemagia)

√ Sâmbătă, 9 septembrie 2023, ora 20.00, proiecția filmului „Cel mai bun șef” (2021, Fernando León de Aranoa):
Așteptând vizita unei comisii care ar putea acorda companiei lui un premiu de excelență, proprietarul unei fabrici (Javier Bardem) încearcă să rezolve în timp util cât mai multe dintre problemele angajaților săi. (Cinemagia)
 
√ Duminică, 10 septembrie 2023, ora 20.00, proiecția filmului „Mame paralele” (2021, Pedro Almadovar):
Janis (Penélope Cruz) și Ana (Milena Smit), două femei singure, care au rămas gravide accidental, se întâlnesc pe coridorul spitalului în care urmează să nască. Janis, o femeie la vârsta a doua, nu regretă și se simte împlinită. Ana, în schimb, adolescentă, este speriată și traumatizată. Puținele cuvinte pe care cele două femei le schimbă de-a lungul orelor de așteptare creează între ele o legătură strânsă, pe care destinul o va complica, iar viețile lor se vor schimba iremediabil. (Cinemagia).
 
Evenimentul include şi o expoziţie outdoor dedicată faimosului artist Pablo Picasso, alcătuită dintr-o serie de 14 ipostaze fotografiate ale marelui artist, care va putea fi admirată în perioada 8 septembrie – 20 octombrie 2023, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151).
 
Prin fotografiile lui Roberto Otero, artist și fotograf argentian, care captează într-un mod special maturitatea și privirea lui Picasso în căminul său din Notre-Dame-de-Vie, această expoziție invită spectatorul să creeze și să dezvolte propria sa relație cu Picasso.