The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Festivalul de Street Art din Sibiu

Articol / 29 Iun 2021 / Luiza Popescu
  • Festivalul de Street Art din Sibiu
1/1
Festivalul Internațional de Artă Stradală din Sibiu (SISAF) anunță debutul ediției a VII-a în 19 iulie și lista de artiști selectați în acest an. Timp de o săptămână se vor realiza o serie de picturi murale cu tema "Re:Think" pe zidurile gri din diferite cartiere ale Sibiului.

SISAF continuă să dea și mai multă culoare orașului. Festivalul, o adevărată platformă de exprimare artistică, facilitează accesul artiștilor de artă stradală la pereți gri care, odată însuflețiți cu forme, culori și mesaje, au puterea să ne transforme starea de spirit de zi cu zi.

Astăzi, Galeria de Street Art în aer liber din Sibiu însumează 96 de picturi murale și peste 9.700 metri pătrați de culoare. Este cel mai amplu demers de acest gen din țară și unul dintre cele mai vizibile proiecte de revitalizare urbană din România, vizibile la nivel internațional.

Cine sunt artiștii și grupurile din lineup-ul SISAF 2021


În urma selecției de proiecte desfășurată în lunile mai și iunie, juriul festivalului a selectat pentru această ediție 11 artiști și grupuri din România, Germania și Republica Moldova, pe baza unor criterii de compoziție, originalitate, stil și adaptare la temă.

Printre cei aleși se numără artiști care au lăsat moștenire și alte lucrări la edițiile trecute - ATOMA (Andreea Toma), Cristian Scutaru, Harcea Pacea, Ortaku sau Popescu, dar și unii pe care îi vom vedea în premieră pe schele - Adrian Luță, BTA / Potapov Dmitri din Moldova, Delia Cîrstea, Nasca One din Germania, unu unu unu invers unu și V Light Crew.

Lucrările câștigătoare au fost selectate din cele peste 80 de propuneri de schițe înscrise pentru a fi implementate pe zidurile din oraș. Aproape jumătate din totalul artiștilor sunt români, dar într-o proporție mare s-au remarcat și cei din Italia, Spania, Portugalia, Brazilia, Argentina, Columbia, Mex-ic, Marea Britanie, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Olanda, Germania și Irlanda.

Sibiu International Street ART Festival este un eveniment organizat de Asociația ART Factory Transilvania și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu.