The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Galeria Anca Poterașu prezintă expoziția Temporal Parts a artistei Anetta Mona Chisa

/ 27 Oct 2021 / Andra Mihai
  • Galeria Anca Poterașu prezintă expoziția Temporal Parts a artistei Anetta Mona Chisa
1/1

Galeria Anca Poterașu împreună cu Asociația Română de Artă Contemporană (ARAC) prezintă expoziția ”Temporal Parts” semnată de artista Anetta Mona Chisa și curatoriată de Cristina Stoenescu. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 3 noiembrie între orele 18:00 - 21:00 pe Strada Popa Soare 26. 

Anetta Mona Chisa urmărește definiția ambiguă între identitate și multiplicitate, între eu-rile lăsate în urmă și alteritatea celuilalt. Spațiul galeriei devine simultan o minte colectivă, un cabinet de curiozități, un pântec în care zigoți-asteroizi sunt modelați de cerințele materiei, sau de imaginația artistei, sau de spațiul dintre privire și percepție.

Corpuri noi și rămășițe atemporale coexistă într-un peisaj imaginat la răscrucea dintre organic și anorganic. Chestionând modul în care se creează cunoașterea, Anetta Mona Chisa își imaginează un sistem în care diferențierea dintre artă, știință, tehnologie, peisaj, nu există: reacții chimice creează formațiuni cristaline, în timp ce alte structuri din ghips sunt expuse ca piese turnate, agregate în forme aproape fractale, sau altfel în proces de revenire amorf, la începuturi.

În spațiul expozițional reapar întrebări privind tehnici sculpturale și rolul artei în a crea realități ce devrăjesc viața de zi-cu-zi în sisteme predeterminate. Prin metonimii ale formelor și asocieri disparate, Temporal Parts creează un experiment al percepției, al unei stranietăți colective dintr-un vis în altul, fie și doar pentru a explora spațiul dintre.
______________________________

Expoziția a fost dezvoltată în cadrul rezidenței de 6 săptămâni a artistei Anetta Mona Chisa in București, în cadrul proiectului ARAC ART & RESIDENCY, un proiect care își propune extinderea publicul local de artă contemporană printr-o serie de evenimente culturale și rezidențe artistice în continuarea programului început în 2015. 

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA .