The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Galeria Catinca Tăbăcaru se va deschide pe 5 decembrie în București

Articol / 04 Dec 2020 / The Institute
  • Galeria Catinca Tăbăcaru se va deschide pe 5 decembrie în BucureștiCC: Catalin Georgescu
1/1
Pe 5 decembrie, între orele 14:00-20:00, are loc deschiderea unui nou sediu al Galeriei Catinca Tăbăcaru pe strada Mexic nr. 1.

Catinca Tăbăcaru a fondat Galeria în 2014, în New York, unde a devenit recunoscută la nivel internaţional pentru abilitatea ei de a descoperi talente unice, a-și asuma riscuri și a organiza evenimente care valorifică și transformă întreg spaţiul expoziţional. În 2017, Galeria și artiștii săi au construit și au deschis un al doilea sediu în Harare, Zimbabwe, unde proiectele dezvoltate i-au pus în contact pe artiștii și curatorii internaţionali cu creatorii locali. În 2020, mută spaţiul principal de expoziţii al Galeriei din New York în București.

„În acest moment, consider că este important ca activitatea Galeriei să fie într-un oraș unde scena artistică este în plin avânt; unde operele pe care le sprijinim și pe care le expunem să contribuie direct la explozia creatoare ce va defini viitoarele generaţii de artiști, curatori și colecţionari”, a explicat aceasta.

Experienţa itinerantă se reflectă în programul internaţional al Galeriei, care include reprezentări ale unei serii de artiști din cinci continente și o rezidenţă pentru artă itinerantă, cu expuneri în Zimbabwe, Canada, Serbia, Nigeria, Finlanda și, cel mai recent, România.

Este important de menţionat că, pe lângă expoziţiile de artă contemporană, Galeria Catinca Tăbăcaru a funcţionat ca platformă pentru parteneriate multidisciplinare, cu accentul pe practicile performative. Proiectele principale includ Transcultural Protocol/Protocol transcultural (2017), un performance creat de Rachel Monosov și Admire Kamudzengerere, prezentat la Pavilionul Zimbabwe, în cadrul celei de-a 57-a ediţii a Bienalei de la Veneţia; TRANS-Ville (2017-2018), o serie de performance-uri artistice expuse în vitrina publică a Galeriei din New York, în care artiștii au transpus stări de trecere de la gen la politică și poezie; și pen•ny•roy•al (2019), o serie de performance-uri pornind de la sunet, curatoriate de Raphael Guilbert și care au pus accentul pe artistele de culoare din New York.

În București, Galeria va cotinua să scoată în evidenţă artiști emergenţi, a căror creaţie este relevantă pentru timpul actual. Mulţi dintre ei abordează teme socio-politice legate de ţările din care provin: post-comunism, post-colonialism, rasă, migraţie, gen, identitate, mit și spiritualitate.

În prima parte a anului 2021, Galeria va prezenta expoziţii individuale de Rachel Monosov (Rusia-Israel), Chioma Ebinama (Nigeria-America) și Sanja Latinović (Serbia) și o expoziţie de grup cu lucrări semnate de Xavier Robles de Medina (Surinam), Zoe Williams (Marea Britanie), Bruno Zhu (China-Portugalia) și Catinca Mălaimare (România).

Lucrări ale artiștilor Galeriei au fost expuse și/sau achiziţionate de muzee și instituţii din întreaga lume, incluzând Bienalele de la Veneţia, Dakar, Cairo și Bamako; Muzeul Whitney (New York), Art Institute of Chicago, Albright Knox (Buffalo), NOMA (New Orleans), Galeria Naţională din Zimbabwe (Harare), Muzeul Naţional de Artă (București), BOZAR (Bruxelles), Palazzo delle Esposizoni (Roma), Bundeskunsthalle (Bonn) și Muzeul de Artă Pérez din Miami.