The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Galeria Posibilă prezintă: Arbori Bătrâni - Florin Ghenade

News / 06 Oct 2015 / INSTITUTE.RO
  • Galeria Posibilă prezintă: Arbori Bătrâni - Florin GhenadeFlorin Ghenade
  • Galeria Posibilă prezintă: Arbori Bătrâni - Florin GhenadeFlorin Ghenade
  • Galeria Posibilă prezintă: Arbori Bătrâni - Florin GhenadeFlorin Ghenade
  • Galeria Posibilă prezintă: Arbori Bătrâni - Florin Ghenade
1/4
Galeria Posibilă și curatorul Sandra Demetrescu propun în această toamnă (octombrie – noiembrie 2015, Timișoara – București) proiectul ″Arbori bătrâni″, care include atât fotografiile lui Florin Ghenade, cât și video-urile lui Cristian Stănoiu, un preview al albumului care va cuprinde toți arborii fotografiați până în prezent.
 
Timp de trei ani, Florin Ghenade, alături de Cristian Stănoiu au fotografiat și înregistrat, noaptea, pe plan-film, arbori remarcabili din România. Pe parcurs, proiectul a devenit un adevărat laborator interdisciplinar, întrucât acesta vizează totodată conștientizarea valorilor ecologice, biologice, literare și antropologice ale arborilor seculari. Astfel, noile perspective sunt explorate odată cu seria de conferințe ce va însoți evenimentul de la București, susținute de biologul Tibor Hartel și antropologul Ioana Popescu, precum și prin textul scriitoarei Simona Popescu inclus în album.
 
Proiectul este o încercare de ″a documenta documente vii″, fiind pus de către autor sub semnul ″împăcării contrariilor″ (Coincidentia oppsitorum). Arborii sunt fotografiați în întunericul nopții dar sunt luminați, sunt ascunși dar sunt arătați, sunt documentați dar rămân neînțeleși. 
 
″Coincidentia oppositorum este semnul sub care Florin Ghenade își pune demersul artistic, care ia astfel (și) forma unei meditații pe marginea mediului fotografiei în sine (în speță cea analogică, pe care o practică): privită ca un construct dialectic, fotografia revelează și, în același timp, ocultează, așa cum se constituie între negativ și pozitiv, între ceea ce este captat pe peliculă și ceea ce, inevitabil, nu se dezvăluie privirii. Coexistența contrastelor se regăsește și în subiectul surprins, arborii: priviți ei înșiși ca niște documente, ca martori – muți – ai timpului care a trecut peste ei (sau prin fața lor); copacii seculari devin un tip distinct de memorie – vie – în raport cu care reprezentarea lor capătă statutul de indice (consubstanțial), reînchizând, astfel (chiar dacă doar într-o primă instanță), cercul discursului despre fotografie și deschizându-ne calea către interogație", explică curator Sandra Demetrescu.


Fotografiile sunt furnizate prin amabilitatea Galeriei Posibilă.
Imaginea nr. 1 Florin Ghenade, Plopul de la Rafaila, jud. Vaslui
Imaginea nr. 2 Florin Ghenade, Stejarul din Breite, jud. Mureș
Imaginea nr. 3 Florin Ghenade, Stejărică, sat Plopi, jud. Teleorman