The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Insighturi despre Antreprenoriatul creativ și Artele vizuale @ DIPLOMA Talks

Articol / 28 Sep 2018 / The Institute
  • Insighturi despre Antreprenoriatul creativ și Artele vizuale @ DIPLOMA Talks
  • Insighturi despre Antreprenoriatul creativ și Artele vizuale @ DIPLOMA Talks
  • Insighturi despre Antreprenoriatul creativ și Artele vizuale @ DIPLOMA Talks
1/3
Cea de-a 5-a ediție a festivalului DIPLOMA, proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank, va avea loc în perioada 5 - 14 octombrie la Casa Dacia, Bulevardul Dacia nr. 12.

126 de lucrări ale absolvenților de arhitectură, arte plastice și arte aplicate din toată țara vor fi prezentate în expoziţia centrală a festivalului, la care se adaugă o serie de evenimente conexe: DIPLOMA Talks – conferinţe despre Antreprenoriatul Creativ şi Artele vizuale, Audiţia tinerilor actori şi muzicalul Lumile lui Pan.

Totodată, grădina amplă a Casei Dacia - cunoscută și drept Casa Scarlat Kretzulescu, în care a funcționat în trecut Muzeul Național al Literaturii Române, va funcționa ca un spațiu dedicat socializării și petrecerilor pe tot parcursul festivalului, în intervalul orar 10:00-22:00.

DIPLOMA Talks, un nou format al festivalului, aduce în fața participanților poveștile de succes ale antreprenorilor şi creativilor cu experiență.

Inițiativa Diploma Talks a venit ca o completare naturală în conturarea profesională a noilor generații de artiști. Festivalul s-a dovedit o platformă esențială de sprijin pentru absolvenții din industriile creative, iar crearea unui cadru special de întâlnire cu profesioniști consacraţi, care să-și împărtăşească experienţele, reprezintă o oportunitate pentru ei de a întelege mai bine domeniul în care îşi doresc să profeseze şi provocările pe care urmează să le întâmpine mai departe”, a declarat Andrei Borțun - CEO The Institute.

DIPLOMA Talks: Antreprenoriatul creativ, 9 octombrie, ora 18:00, Casa Dacia - Înscrierea gratuită aici.

Conferinţa dedicată Antreprenoriatului creativ îi aduce în faţa tinerilor artişti pe Andreea Bădală, Dragoș Motica, Nicoleta Radu, Bogdan Costea, Andrei Morariu și Mirela Bucovicean care vor povesti despre provocările şi experienţele întâmpinate în decursul carierei. Vor fi integrate în discuţie importanţa inovaţiei în afaceri, cum creează și implementează soluții ingenioase la probleme specifice și colaborările pe care le au cu noii designeri.

Andreea Bădală este creatoarea brandului vestimentar MURMUR, recunoscut la nivel internațional prin vedete precum Beyoncé și Madonna, şi absolventă a London College of Fashion. A lucrat pentru Alexander McQueen, Emilio de la Morena şi Richard Nicoll, printre alții, și și-a prezentat colecțiile la Paris, Londra, Milano și Shanghai.

Dragoș Motica este directorul creativ al brandului home and decor UBIKUBI și designer la Dragoș Motica Studio, fost premiat în 2015 cu Medalia de Aur de către A' Design Award pentru corpul de iluminat "/" și de către Asociația Producătorilor de Mobilă din România pentru diferite proiecte.

Nicoleta Radu este tipograf și se descrie cel mai bine pe sine ca fiind un meşteșugar. A înființat Fabrik, un studio de producţie print specializat în implementarea şi livrarea unor soluții de print eficiente.

Actorul Andrei Morariu și arhitectul Bogdan Costea sunt antreprenorii care au readus la viaţă brandul românesc Optimef. Marca a fost lansată iniţial în perioada comunismului, fiind unul dintre primele nume româneşti din domeniul orologeriei.

Mirela Bucovicean a fost desemnată de 4 ori de către Business Magazin una dintre cele mai puternice femei în business și este câștigătoare a Globului de Cristal Beau Monde pentru Antreprenoriat. În urmă cu 8 ani a fondat Molecule-F.com, prima platformă de comercializare și promovare a produselor realizate de designeri români.

DIPLOMA Talks: Arte vizuale, 11 octombrie, ora 18:00, Casa Dacia – Inscrierea gratuită aici.

Conferinţa dedicată Artelor vizuale este susţinută de Suzana Vasilescu, Ioana Ciocan, Andrei Breahnă, Eugen Rădescu și Matei Câlția, care vor vorbi despre piața de artă din România, despre proiectele culturale pe care le-au dezvoltat și despre cele mai impresionante întâlniri cu artiști.

Suzana Vasilescu este istoric de artă specializat în arta postmodernă şi contemporană şi manager cultural, conducând în prezent propria galerie de artă contemporană, SUPRAINFINIT, şi lucrând ca art advisor pentru importante colecţii private din România, dar şi pentru un muzeu de artă contemporană privat.

Ioana Ciocan
este curator independent, director general al Pavilionului de Artă București – Art Safari, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru al consiliului științific al Muzeului Naţional Cotroceni. Ioana este iniţiatoarea şi coordonatoarea mai multor programe de artă în spațiul public, a curatoriat numeroase expoziții și a fost lector la diferite conferinţe despre artă în spațiul public și practica curatorială, dar și membră în jurii de specialitate.

Andrei Breahnă, co-fondator EASTWARDS PROSPECTUS, manager cultural, galerist și colecționar, și-a început cariera profesională în Franța, unde a deținut diverse funcții în cadrul HP și unde a lucrat pentru clienți corporate globali, precum Renault, Alcatel și STMicroelectronics. Întors în România și analizând temeinic piața locală de artă, a ajuns la concluzia că cea mai bună modalitate de a contribui la dezvoltarea acesteia este să devină el însuși un jucător.

Eugen Rădescu
este co-editorul PAVILION, co-directorul Bucharest Biennale, președinte al board-ului organizațional al PAVILION și BUCHAREST BIENNALE, manager cultural, curator și teoretician. Este membru al board-ului de selecție apexart New York, pentru programele "Franchise" și "Unsolicited Proposal Program" și a ținut numeroase prelegeri și conferințe unor instituții precum apex, New York; Badisher Kunstverein, Karlshrue; Casa Encedida, Madrid; Universitatea de Arte, Cluj.

Matei Câlţia este curator şi director al Galeriei Posibile. Activitatea sa curatorială este dublată de una editorială, printre cărţile la a căror redactare, editare și publicare a contribuit se numără albume de artist precum Situaţii - Matei Bejenaru (2007), Steampunk Autochrome - Nicu Ilfoveanu (2007), dar și cărţi-obiect sau cărţi de artist: Groapa de gunoi - Ion Dumitriu (2007); Bucureşti Brussel Chişinău - Dan Perjovschi (2008), I II III IV V VI VII povești cu Ștefan Câlția (2013); Nu-mi place numai marea, dar și muntele! - Nicoleta Moise; Ștefan Câlția. Locuri, editura Curtea Veche și Muzeul de Artă Timișoara.

Te aşteptăm!