The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Jurnalism de artă @Art Encounters

News / 28 Aug 2017 / INSTITUTE.RO
  • Jurnalism de artă @Art Encounters
1/1
Cea de-a doua ediție a Bienalei de artă contemporană Art Encounters va avea loc la Timișoara între 30 septembrie și 5 noiembrie. 

Sub titlul „Viața - mod de întrebuințare”, evenimentul se află la intersecția dintre un festival de artă experimentală și o bienală de artă contemporană. Cu această ocazie și în contextul câștigării de către Timișoara a titlului de Capitală Culturală a Europei 2021, Fundația Art Encounters lansează un curs intensiv dedicat mecanismelor artei contemporane și scrierii de artă, coordonat de Daria Ghiu.

Cursul durează patru zile și își propune să analizeze modele de scriere de artă, alături de formularea unor sfaturi utile, și să explice modul în care funcționează scena de artă contemporană internațională și locală. Sub îndrumarea unora dintre protagoniștii scenei de artă contemporană din România - istorici și critici de artă, muzeografi, curatori, galeriști și artiști - participanții vor aborda subiecte precum:
• Cum scrii despre artă? Critica de artă și jurnalismul de artă
• „Bienalizarea” lumii artistice. Ce este o Bienală de artă?
• Moduri de lucru cu arta. Ce este un curator?
• Valoarea artei. Ce este piața de artă?

Cursanții vor avea ocazia să participe, de asemenea, la deschiderea oficială Art Encounters și la turul ghidat al curatorilor acestei ediții, Ami Barak și Diana Marincu.

Perioada de desfășurare și condiții de participare

29 septembrie – 2 octombrie
Cursul se adresează jurnaliștilor culturali care au sub 40 de ani și recomandabil minimum 2 ani de experiență în jurnalism. Participarea este gratuită, cheltuielile de transport, cazarea și 2 mese pe zi sunt asigurate de organizatori.

Înscriere

Cei interesați pot trimite aplicațiile prin e-mail la adresa contact@artencounters.ro.

Fiecare aplicație trebuie să conțină:
• un CV actualizat
• o scrisoare de intenție (maximum 2000 de semne cu spații, format pdf) despre dorința de a participa la acest curs și interesele personale pentru fenomenul artei contemporane
• un articol deja publicat despre un subiect cultural (ideal, dar nu obligatoriu, artă, în format pdf).

Deadline pentru trimiterea materialelor: joi, 31 august, ora 17.00
Rezultatele vor fi anunțate luni, 4 septembrie.