The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Lansare “Haiku siberian” în prezența autoarelor

Articol / 10 Noi 2023 / Andra Mihai
  • Lansare “Haiku siberian” în prezența autoarelor
1/1
Editura Frontiera invită publicul la întâlnirea cu două autoare speciale din Lituania, Jurga Vile și Lina Itagaki, autoarele romanului grafic Haiku siberian. “Haiku siberian” este un roman grafic inspirat din povestea adevărată de viață a tatălui scriitoarei Jurga Vile, care a fost deportat în Siberia împreună cu familia de către regimul sovietic. Succesul cărții s-a datorat felului unic în care autoarele au reușit să transforme în poezie, emoție și ilustrație o temă atât de grea și sensibilă.

Editura Frontiera a publicat această carte în 2021 și acum, cu sprijinul Ambasadei Lituaniei, a organizat vizita celor două autoare în România. Publicul este invitat la întâlnirea cu autoarele marți, 14 noiembrie, începând cu ora 19.00, la librăria Seneca Anticafe, str. Arhitect Ion Mincu, nr.1, București, unde va avea loc o  prezentare de carte și o sesiune de autografe.

*

Povestea despre deportarea în Siberia a unui băiețel, Algis, împreună cu familia sa a impresionat lumea europeană a cărții încă de la apariția sa în 2017 și a adunat premii literare importante.

Povestea lui Algis începe într-o dimineață din anul 1941, când armata sovietică sosește în sătucul în care acesta trăiește. Soldații bat cu furie în ușile oamenilor și le dau tuturor 10 minute să se suie în trenul care duce spre Siberia.

“Povestea lui Algis este o poveste adevărată - și nu doar pentru că Algis este tatăl autoarei, ci și  pentru că experiențe precum cele trăite de deportații în Siberia nu pot fi inventate. Ceea ce s-a întâmplat cu omenirea în secolul XX bate orice ficțiune, însă suntem sortiți să repetăm istoria dacă o uităm. Faptul că acest recurs la istorie vine sub forma modernă a romanului grafic mi se pare o alegere extrem de inspirată. Așa ar trebui să fie spusă istoria - nu ca o lecție plicticoasă, ci ca un cutremur vizual și narativ.” - Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera

Jurga Vile este scriitoare, traducătoare și scenaristă din Lituania. Romanul grafic Haiku siberian (2017) a fost prima carte a autoarei și a fost distinsă cu numeroase premii internaționale. Lina Itagaki este ilustratoare și designer din Lituania. Este pasionată de banda desenată și de istoria Lituaniei. De curând, și-a deschis propria editură de carte pentru copii.

Cartea Haiku siberian se adresează copiilor de peste 10 ani, dar și adulților pasionați de acest tip de produs literar. Cartea are 240 de pagini, prețul de 69 lei și este disponibilă pe site-ul editurii și în librăriile partenere.

***

Despre Editura Frontiera

Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală și oferă, în același timp, spațiu creativ autorilor și ilustratorilor români. Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.