The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Lansare primul număr tipărit al revistei EMPOWER ARTISTS MAGAZINE #1 - TIMIȘOARA 2023 / O RETROSPECTIVĂ

Articol / 15 Feb 2024 / Andra Mihai
  • Lansare primul număr tipărit al revistei  EMPOWER ARTISTS MAGAZINE #1 - TIMIȘOARA 2023 / O RETROSPECTIVĂ
1/1
Asociația Culturală Empower Art & Artists vă invită sâmbătă, 17 februarie, de la ora 16:00, la lansarea primului număr tipărit al revistei EMPOWER ARTISTS – TIMIȘOARA 2023 / O RETROSPECTIVĂ. Evenimentul este găzduit de centrul de artă și știință MV Sci-art din Timișoara.Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 a însemnat un număr impresionant de expoziții de artă, conferințe culturale, piese de teatru, concerte, filme, festivaluri și spectacole.

Primul număr tipărit al revistei Empower Artists exploreză principalele evenimente din sfera artelor vizuale care s-au derulat la Timișoara cu prilejul celebrării deținerii titlului de Capitală Europeană a Culturii.

Ediția tipărită a revistei păstrează cele patru direcții de abordare a fenomenului artistic contemporan.

Secțiunea INSPIRAȚIE cuprinde o selecție de interviuri cu oameni remarcabili, de la artiști, la curatori, galeriști și operatori culturali, printre care Doina LEMNY, Sorina JECZA, Tilla RUDEL, Cosmina GOAGEA, Diana MARINCU, Dan PERJOVSCHI, Mirela STOEAC – VLĂDUȚI, Andrei TUDOSE, Mimi CIORA și Sergiu SAS, care au transformat Timișoara într-un oraș cultural efervescent prin numeroase evenimente excepționale, inițiate și coordonate de-a lungul timpului, dar și în contextul celebrării deținerii titlului de Capitală Europeană a Culturii.

Rubrica ÎNTÂLNIRI CU ARTA semnalează cele mai interesante și importante experiențe vizuale care au avut loc la Timișoara în acest an irepetabil, precum expoziția centrală colectivă Sete cronică - Chronic Desire din deschiderea programului cultural “Timișoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, sau expozițiile dedicate marilor artiști: Victor Brauner, Adrian Ghenie sau Constantin Brâncuși.

La rubrica ART GUIDE veți citi un dialog autentic cu colecționarul Avi CICIREAN despre ce înseamnă arta și colecționismul, dar și despre cum să începi o colecție de artă. Interviul este completat de o introducere în lumea galeriilor private de artă contemporană din România realizată de Diana URSAN.

Revista se încheie cu secțiunea SPAȚII dedicată spațiilor de artă contemporană, de la galerii de artă, la spații artist-run sau spații alternative, active pe scena de artă din Timișoara.

Adresă: MV sci-art, Bd. Mihai Viteazu, nr. 1, Timișoara. Intrarea este liberă.

Revista poate fi achiziționată momentan online pe platforma EmpowerArtists.org.

***

Revistă culturală finanțată cu sprijinul Ministerului Culturii.