The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

„Leonce și Lena”, premiera lunii octombrie la unteatru

Articol / 25 Oct 2018 /
  • „Leonce și Lena”, premiera lunii octombrie la unteatruFLORINKIRITESCU
  • „Leonce și Lena”, premiera lunii octombrie la unteatruFLORINKIRITESCU
  • „Leonce și Lena”, premiera lunii octombrie la unteatruFLORINKIRITESCU
  • „Leonce și Lena”, premiera lunii octombrie la unteatruFLORINKIRITESCU
  • „Leonce și Lena”, premiera lunii octombrie la unteatruFLORINKIRITESCU
  • „Leonce și Lena”, premiera lunii octombrie la unteatru
1/6
Un cocktail teatral: o parte comedie, o parte reflecție

București, 31 octombrie 2018 - „Leonce și Lena” de Georg Büchner, în traducerea Nina Cassian și regia Eugen Gyemant, are premiera la unteatru pe 31 octombrie 2018, ora 20:00. Maria Nicola semnează scenografia, iar costumele sunt de la Baden 11.

Eugen Gyemant i-a distribuit pe Dana Rogoz, Andrei Seușan, Lucian Iftime, Ionuț Grama, Bogdan Cotleț și Eduard Cîrlan pentru a întruchipa personajele închipuite de Büchner după 1800 și actualizate de regizor în această montare care se joacă în fân.

În „Leonce și Lena” la unteatru trebuie să fii atent la ce se spune, fiindcă regizorul nu propune o comedie ușoară, în ciuda aparențelor, ci și o incursiune filosofică și lirică despre jocul destinului, liberul arbitru, dorința fiecăruia de a-și controla destinul și puterea dragostei. Echilibrul între tăceri, reflecție și revelație, pe de o parte, și comicul de situație, limbaj, și asocierile ce se nasc în mintea privitorului, pe de altă parte, sunt secretul acestui cocktail teatral propus, premeditat și servit de echipa spectacolului.

Eugen Gyemant se întreabă: „Există posibilitatea de a avea cu adevărat decizii proprii? Ce facem după ce se risipesc iluziile? Și cum de a scris Büchner în 1836 ceva atât de modern și de absurd despre existența noastre?” încheie regizorul.

Biletele pentru spectacolele de la unteatru sunt în vânzare pe platformele specializate, iar detaliile sunt disponibile pe unteatru.ro. Rezervările se pot face prin sms la 0721 268 516 sau email la rezervari@unteatru.ro , specificând numele, data, spectacolul și numărul de locuri.

Despre unteatru

unteatru a respirat pentru prima oară pe 25 iulie 2010 , născându-se din entuziasmul regizorilor Andrei și Andreea Grosu. Aici nu aplauzi pentru că trebuie, ci pentru că simți.

unteatru promovează o generație de artişti, regizori, actori, muzicieni, coregrafi și artişti plastici. unteatru promovează educaţia prin cultură. unteatru asigură un spaţiu de repetiţii şi producţii care merită expunere. La unteatru se montează clasici reactualizați, autori contemporani și spectacole laborator.

Despre Eugen Gyemant

Eugen Gyement este primul regizor invitat la unteatru acum opt ani, în 2010, cu „Oleanna”. A debutat în regie în 2008, iar montările lui sunt găzduite de Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, Teatrul de Nord Satu Mare, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, Teatrul de pe Lipscani, Godot Cafe - Teatru, Teatrul Act, Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Teatrul de Comedie, ARCUB.

Despre parteneri
Partener principal unteatru: BRD Groupe Societe Generale, teatru trup și suflet Plăcut de Radio Guerrilla.

Contact de presă
Daniel Kozak, 0742 149 538, dakommunication@gmail.com

facebook.com/unteatru/
instagram.com/unteatru/
www.unteatru.ro