The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Mentorat online cu artiști de excepție, în premieră la Art Encounters

Articol / 23 Iun 2020 / The Institute
  •  Mentorat online cu artiști de excepție, în premieră la Art Encounters
1/1
Fundația Art Encounters anunță lansarea programului de mentorat online CAMPart, dedicat studenților la arte și artiștilor la început de drum, care va avea loc în perioada 29 iunie – 25 iulie 2020.

Programul a fost inițiat de Fundație cu scopul de a crea o platformă de actualitate, prin care artiștii pot împărtăși experiența propriului laborator de creație, oferind îndrumare și sprijin viitoarelor generații. Inițiativa s-a dovedit a fi de un real succes, locurile la toate cele 6 cursuri propuse ocupându-se în mai puțin de două zile de la anunțarea înscrierilor.

Cursurile vor fi susținute de 6 artiști români contemporani importanți, Aura Bălănescu, Irina Gheorghe, Teodor Graur, Gloria Luca, Cătălina Nistor și Flaviu Rogojan. Aceștia sunt câștigătorii apelului deschis CAMPart pentru rezidențe artistice, apel care a atras un număr mare de aplicații din partea artiștilor dornici să își împărtășească cunoștințele. Cei 6 artiști-mentori provin din generații diferite, având experiențe foarte diverse, fapt care se reflectă în varietatea temelor propuse la fiecare curs.

Studenții la arte și tinerii artiști înscriși la cursurile online vor avea ocazia să dezbată teme de actualitate precum responsabilitatea artistului și adaptarea practicii sale în contextul pandemiei, să își exerseze gândirea critică, dar și să studieze îndeaproape diverse metode de cercetare artistică sau fenomene ale scenei de artă contemporană românească din trecut și prezent. Două dintre cursurile propuse se vor concentra într-o mai mare măsură pe practică – cursanții vor fi invitați să exerseze performance art sau să realizeze schița unei publicații de artist. Mai multe detalii despre conținutul fiecărui curs și informații despre fiecare mentor se pot găsi pe website-ul Fundației.

Prima ediție CAMPart face parte din programul Fundației Art Encounters, CAMP – CONTEMPORARY ART MEETING POINT, o platformă de dialog și implicare a publicului în schimbul de cunoaștere mediat de arta contemporană. Proiectul este co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

  • Cu sprijinul: Agasi, Melbo Instal, Metal Hammer Bau, Thesaurus Wines, WBW LOGISTIC
  • Parteneri media: The Institute