The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Meron Gallery găzduiește expoziția ALREADY, NOT YET by ATELIER PLUS

Articol / 25 Mai 2024 / Andra Mihai
  • Meron Gallery găzduiește expoziția ALREADY, NOT YET by ATELIER PLUS
1/1
Meron Gallery, situată la parterul Palatului Blau Ullmann, o clădire istorică emblematică datând din 1910 recunoscută pentru arhitectura sa impresionantă, găzduiește expoziția “ALREADY, NOT YET” by Atelier Plus până pe data de 2 iunie 2024, oferind publicului o experiență artistică profundă și memorabilă.

Expoziția invită privitorul să descopere universul contrastelor și evoluției umane, prezentând o varietate de lucrări fascinante create de artiștii remarcabili din cadrul Atelier Plus, aceștia fiind: Amalia Archiudean, Eunice Gall, Adrian Hunyadi, Radu Feldorian, Andrada Lolu, Bogdan Vaida, Radu Pop, Cristina Marian, Petru Leahu, Iulia Rad, Liviu Mocan și Anca Pustea.

Fiecare lucrare aduce în prim-plan teme profunde și provocatoare, oferind o panoramă complexă asupra naturii umane și a căutării sale perpetue pentru înțelegere și transcendere. Într-o lume în care lumina și umbra, speranța și incertitudinea se împletesc într-un dans subtil, lucrările expuse ne provoacă să reflectăm asupra complexității naturii umane și a eternului proces de transformare. Cu fiecare lucrare, artiștii reușesc să surprindă esența dualității,  invocând publicul la contemplare și reflecție profundă.
 
“Ne adunăm cu dragoste în jurul mesei rotunde, plină cu bunătăți și vin bun, râdem și împărtășim povești, ne rugăm, apreciem și criticăm lucrările de artă. Suntem de 30 de ani o familie, ucenici ai Marelui Creator în căutarea frumosului. Ne găsim împlinirea urmând chemarea pe care o simțim fiecare și nădăjduim să aducem sufletului bucurie prin creația noastră.”

Curatoriată de Crina Ciocian, expoziția cuprinde o colecție de 16 lucrările, aducând în prim-plan o selecție variată de tehnici și perspective, reflectând diversitatea și complexitatea umanității. Fiecare lucrare este o incursiune în sufletul creatorilor săi, transmițând emoții și gânduri care pot fi resimțite și interpretate diferit de fiecare privitor.
 
“Știm că lumina e însăși izvorul culorilor. Dar știm, de asemenea, că acceptarea și integrarea umbrei aduce un echilibru interior greu de atins, o maturitate spirituală spre care tindem permanent. Din acest frământ interior încercăm să lăsăm înafară acea lumină ascensională, uneori volatilă, alteori expresivă și iluzoriu desăvârșită.”

Expoziția “ALREADY, NOT YET” nu este doar o colecție de lucrări de artă, ci o invitație la reflecție și transformare personală. Este o călătorie în adâncurile sufletului uman și o celebrare a potențialului nostru infinit de a ne regăsi și redefini în lumina adevărului și a înnoirii.

Expoziția este deschisă publicului larg și oferă o oportunitate excelentă de a vedea cum arta contemporană și cafeaua de specialitate Meron se întâlnesc într-un dialog unic, îmbogățind astfel viața culturală a Clujului. Această sinergie între artă și cafea încorporează filosofia Meron de a aduce valoare adăugată comunității prin evenimente culturale.

***
 
Despre Meron Gallery

Galeria Meron, aflată în inima orașului Cluj-Napoca, la parterul Palatului Blau Ullmann, clădire emblematică din categoria monumentelor istorice construită în 1910, dispune de o suprafață generoasă, cu vitraje impresionante și tavane înalte.

Clădirea a fost redată comunității în scopul promovării artei și a artiștilor, creând o atmosferă unică, un loc special unde cafeaua de specialitate (prin care este recunoscut astăzi brandul Meron) și arta se întâlnesc și se completează reciproc, aducând valoare comunității artistice și culturale din Cluj-Napoca.

Galeria poate fi vizitata în fiecare zi a saptamanii, iar accesul în cadrul galeriei este gratuit pentru vizitatori.

***

Parteneri media: THE WOMAN, Curatorial, Empower Art& Artists, Modernism, Cluj.com, Radio Romania Cluj, TVR cultural, IGLOO, The Institute, Media9, Haute Culture, Revista Atelierului, Via Cluj TV, Agentia de cArte.