The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

MoBU prezintă Etică, dragoste și politică

Articol / 12 Mai 2023 / Andra Mihai
  • MoBU prezintă Etică, dragoste și politică
1/1
MoBU, Târgul Internațional de Artă Contemporană București, își deschide porțile pentru vizitatori vineri, 19 mai, ora 14:00, la Romaero Băneasa și anunță programul de evenimente culturale conexe la care se poate participa în baza biletelor la târg. Deschiderea pentru public este precedată de o conferință de presă în aceeași zi, în același loc, la ora 12:30. Programul zilnic de vizitare va fi 12:00 - 21:00 pe toată perioada târgului.

Publicul va putea vedea și cumpăra lucrări semnate de peste 200 de artiști din SUA, Austria, Italia, Germania, Țările de Jos, Marea Britanie, Siria, Republica Moldova și România și prezentate la standurile celor 40 de expozanți, expoziția retrospectivă a lui Daniel Spoerri, expoziția de grup Decolare/Take-Off și expoziția internațională cu artă augmentată de Artivive cu realitate virtuală.

Sub titlul Etică, dragoste și politică - conferințele și evenimentele MoBU 2023, organizatorii au reunit un program vast de evenimente culturale conexe târgului, din care nu  vor lipsi conferințele pe teme actuale din piața de artă, prezentările de tip artist talk, performance-urile și proiecțiile video cu care publicul vizitator va lua contact în perioada 19-28 mai la Romaero Băneasa. Notăm succint conferința lui Pascal Bruckner, invitat special la MoBU,  seria de trei paneluri moderate de Horea Avram, critic de artă, Președintele Asociației Internaționale a Criticilor de Artă România, împreună cu invitații săi, discuțiile MoBU x Europa FM moderate de Cătălin Striblea și Marcel Bartic, discuțiile MoBU x ISCOADA cu Dănuț Bumbac și invitații săi, proiecțiile documentarului Topografia hazardului, despre Daniel Spoerri, în prezenta regizoarei Eva Pervolovici și artist talk-urile ei, masterclass-ul, prelegerile și demonstrațiile despre AI și realitate augmentată, evenimente care au loc în sala principală, cu o capacitate de 200 de persoane. De asemenea în program, la standurile expozanților vor avea loc ateliere deschise, workshopuri pentru copii, performance-uri, live music și live painting.

„Arta contemporană se discută, gusturile nu!”, afirmă criticul Horea Avram și adaugă: „Vom sta de vorbă despre cele mai importante schimbări în arta contemporană, despre valoare artistică, proiecte, bani și impactul inteligenței artificiale în producția și distribuția artei de astăzi. Fiți alături de curatori, artiști, colecționari, manageri culturali, critici de artă, adică de cei care se pricep cu adevărat la arta actuală. Și la ce e de spus despre arta actuală!”, încheie Avram.

Cele trei paneluri din cadrul MoBU unde se vor dezbate teme de mare actualitate cu Horea Avram și invitații săi sunt programate joi, 25 mai, Arta inteligenței artificiale: în căutarea autorului, vineri, 26 mai, Despre arta actuală: Valoare artistică, proiecte, bani și sâmbătă, 27 mai, Spații independente de artă contemporană.

Cătălin Striblea, moderator și realizator radio, declară: „Când vine vorba de artă contemporană, adesea, prietenii mă întreabă "cum", "de ce" sau spun "nu înțeleg". Dar eu văd că este cel mai bun mod de a te scoate din ale tale, văd cum te obligă la exerciții, cum îți face propuneri. Este călătoria care îmi place  cel mai mult, care mă pune să gândesc și care nu-mi dă o soluție sigură. Este cea mai interesantă călătorie a simțurilor noastre în ziua de azi. Vin la MoBU ca să pun întrebările care vor înlesni această călătorie pentru toți cei din jur."

Programul evenimentelor culturale conexe MoBU la zi este actualizat pe mobu.art/ro/program.

Biletele s-au pus în vânzare online pe mobu.art.

***

MoBU Târgul Internațional de Artă Contemporană București este cea mai nouă platformă de artă contemporană din zona Europei Centrale și de Est care expune împreună galerii, spații artist run, grupări de artiști independenți și artiști emergenți. Evenimentul vine ca un răspuns ferm adus pieței de artă în creștere, pune Bucureștiul pe harta internațională a piețelor de artă, și răspunde așteptărilor unui public nou, avizat, interesat de toate aspectele mainstream din arta momentului și din jurul ei. 


Parteneri principali: Synotech și Innova

Parteneri : Muzeul Național de Artă Contemporană, Aqua Carpatica, Bakeria, BTF Arch, Spitale Publice din Bani Privați

Eveniment recomandat de EUROPA FM

MoBU este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.

Parteneri media:  Contemporary Lynx, Realitatea TV, Libertatea,  Elle,  PROPAGARTA,  Modernism, bookhub.ro, Habits by Republica, ISCOADA, IQads, SMARK, Ziarul Metropolis, happ.ro, curatorial.ro, artevezi.com, Zeppelin, Savantgarde, agentiadecarte.ro, Radio România Cultural, AGERPRES, Observatorul cultural, RFI România, The Institute, Litera 9