The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Noi lucrări în galeria de artă stradală a Sibiului. Facultatea de Inginerie, Baza Hipică și Aeroportul, printre locațiile SISAF 2020

Articol / 10 Aug 2020 / The Institute
  • Noi lucrări în galeria de artă stradală a Sibiului. Facultatea de Inginerie, Baza Hipică și Aeroportul, printre locațiile SISAF 2020
  • Noi lucrări în galeria de artă stradală a Sibiului. Facultatea de Inginerie, Baza Hipică și Aeroportul, printre locațiile SISAF 2020
  • Noi lucrări în galeria de artă stradală a Sibiului. Facultatea de Inginerie, Baza Hipică și Aeroportul, printre locațiile SISAF 2020
  • Noi lucrări în galeria de artă stradală a Sibiului. Facultatea de Inginerie, Baza Hipică și Aeroportul, printre locațiile SISAF 2020
  • Noi lucrări în galeria de artă stradală a Sibiului. Facultatea de Inginerie, Baza Hipică și Aeroportul, printre locațiile SISAF 2020
  • Noi lucrări în galeria de artă stradală a Sibiului. Facultatea de Inginerie, Baza Hipică și Aeroportul, printre locațiile SISAF 2020
1/6
Artiștii stradali încep maratonul de artă în locații pictate în premieră

Ediția a VI-a a festivalului aduce, în total, 17 lucrări de artă care vor fi realizate de-a lungul acestei săptămâni de către artiștii aleși în urma selecției de proiecte, care a avut tema #Origins. Dintre acestea, 12 vor fi murale permanente realizate pe ziduri, 4 sunt lucrări de artă pe asfalt, iar una este o instalație interactivă, plasată în Parcul Sub Arini.

În acest an va fi bifată cea mai mare lucrare de artă stradală realizată până acum la SISAF, care va purta semnătura grupului de artiști Sweet Damage Crew. Locația muralului este un zid vizibil al unei clădiri din Piața Aurel Vlaicu (la intersecția dintre bd. Mihai Viteazul și Calea Dumbrăvii), care va fi îmbrăcat în câteva sute de metri pătrați de culoare.

Dacă în ultimii ani s-au pictat pereți de grădinițe, școli generale și licee, în 2020 va fi realizat un prim mural pe clădirea Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga”, astfel festivalul reușește să marcheze lucrări pentru beneficiarii tuturor nivelurilor de învățământ. Muralul va avea dimensiuni mari și va fi realizat de artiștii Șatran & Biex. Din aceeași categorie de locații vor mai fi executate lucrări de impact pe Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, cu semnătura artistului Popescu și pe Grădinița nr. 22 din cartierul Valea Aurie, realizată de artistul Toybox, ambii fiind participanți pentru prima dată la festival.

Un zid de la Baza Hipică din cartierul Vasile Aaron va avea parte, de asemenea, de o schimbare majoră, în viziunea artistului T-Marsh din Spania, Aeroportul Internațional din Sibiu va beneficia de o nouă lucrare realizată de John. S, artist care în 2019 picta în premieră în această locație, iar un perete al sediului Urbana va fi îmbrăcat cu arta artistului Lucian Sandu-Milea.

În completare, în acest an SISAF aduce și mai multă culoare în cartierele Sibiului, în proximitatea localnicilor, pentru a le face arta accesibilă zi de zi. Pentru prima dată artiștii vor revitaliza 4 blocuri în aceeași ediție de festival: Alex Maksiov (Ucraina), Kaps Crew, Andreea Toma, Homeboy LDJ și Cristian Scutaru. Locațiile exacte:

- str. Semaforului, nr. 26
- str. Calea Cisnădiei, nr. 17, sc. C
- str. Avântului, bl. 6, sc. C
- Șoseaua Alba Iulia, nr. 52B.

Artă alternativă, în Parcul Sub Arini și la trecerile de pietoni

Muralele nu sunt singurele forme de artă din cadrul Festivalului de Street Art din Sibiu. La această ediție va fi realizată o nouă instalație de artă de către artistul Pisica Pătrată, unul dintre cei mai mari artiști de acest gen din România. Timp de câteva zile, acesta poate fi urmărit în Parcul Sub Arini în timp ce realizează pictura unor cuburi, care formează o instalație de artă interactivă, ce va fi expusă în perioada următoare.

De asemenea, va continua și campania de educare a participanților la trafic prin artă, demarată pentru prima dată la ediția trecută. Tânărul artist sibian PARA va realiza 4 lucrări pe asfalt, în dreptul a 4 treceri de pietoni intens circulate din zone centrale. Lucrările își propun să aducă mesaje relevante de conștientizare, dedicate pietonilor. Locațiile exacte:

- bd. Corneliu Coposu, în zona Skatepark-ului
- str. Constituției, lângă Parcul Tineretului
- Piața Aurel Vlaicu, la sensul giratoriu bd. Mihai Viteazul - Calea Dumbrăvii
- intersecție Calea Turnișorului - Șoseaua Alba Iulia

Activități conexe, de-a lungul întregii săptămâni


La fel ca în fiecare an, o componentă importantă a festivalului este programul de evenimente conexe, dedicat pasionaților de artă. La această ediție, din cauza pandemiei COVID-19, evenimentele cu public sunt organizate în conformitate cu prevederile legale actuale, evitând mulțimile de oameni.

Începând de miercuri, Parcul Sub Arini se transformă în Art Park, un punct central al festivalului, care va pulsa de creativitate. Pisica Pătrată va realiza un live-painting pentru instalația lui de artă, iar artista Ana Postolachi va da un semnal puternic prin lucrările sale expuse aici, ce surprind subiectul poluării și reciclării. Tot miercuri este programată în parc sesiunea Street Art Talks, începând cu ora 20:00, în care se va discuta liber despre cum a reușit arta stradală să prindă rădăcini în comunitate. La eveniment vor fi față în față echipa SISAF, o parte dintre artiști și public. Participarea la eveniment este pe bază de înscriere gratuită, în limita locurilor disponibile.

Joi, festivalul continuă la Școala Finlandeză cu un Workshop de artă susținut de artistul sibian Alin Trif, special pentru copiii care învață aici. Seara, începând cu ora 22:00, o serie de lucrări ale artistului Pisica Pătrată vor fi proiectate pe Turnul Sfatului.

Vineri, 14 august, se organizează Workshop-ul „Artă pe asfalt” pentru copiii care vor forma noua generație de artiști. Cei mici vor învăța să realizeze stencil-uri din hârtie cu numele lor și vor colora cu cretă pe asfalt. Atelierul de creație are loc în aer liber, în Parcul Sub Arini, iar accesul se face pe bază de înscriere gratuită, în limita locurilor disponibile. Seara, de la ora 20:00, este programat un After Party SISAF pe terasa Mango Summer Garden, la care vor participa artiștii, prietenii și publicul festivalului.

La fel ca în ultimii ani, publicul se poate bucura și de o nouă proiecție de film de artă. De această dată, evenimentul a fost adaptat condițiilor actuale și se va organiza în regim de Cinema Drive-In în parcarea Zacaria, în locația fostului magazin Trident.

Ultima zi de festival - duminică, 16 august, marchează punctul culminant al ediției - momentul în care pornim la drum pe biciclete, în cadrul Sibiu Street Art Tour. Vom face opriri în toate cele 12 locații revitalizate în acest an și vom vedea în premieră lucrările finalizate, ce completează turul de artă stradală al Sibiului, cel mai mare de acest gen din România. Până la această ediție, circuitul a ajuns la 84 de lucrări și peste 8.100 metri pătrați de culoare.

Sibiu International Street ART Festival este un eveniment organizat de Asociația ART Factory Transilvania și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

Parteneri:
BMW Group - BMW - MINI / Raiffeisen Bank
Loop Colors / CornerShop / Vimuro Paints / MUR Color / Muro / Visma / MRS Construct / Zacaria / Daisler Print House / KeepCalling / PrintCenter.ro / Militia / Vila Anca / IFM Efector / Promenada Sibiu / iVelo / Hardcon Design / Simpa / Hygienium / LIVEntertainment.

Comunicat de:
Radio Guerrilla / Vice / Feeder.ro / Electronic Beats / Music Channel / Radio România Cultural / Modernism / Zeppelin / Igloo / The Institute / Observator Cultural / Zile și Nopți / Sibiu City App / Capital Cultural / Turnul Sfatului.

Parteneri Media Internaționali:
I Support Street Art / Street Art Cities / ArtPeople