The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

OPEN CALL: Noul Bauhaus European în Bruxelles

Articol / 10 Feb 2022 / Andra Mihai
  • OPEN CALL: Noul Bauhaus European în Bruxelles
1/1
Creatori și organizații sunt invitate să se alăture Festivalului Noului Bauhaus European de la Bruxelles. 

 
Comisia Europeană invită organizații, galerii, instituții, universități, arhitecți, orașe, regiuni, companii, artiști, studenți, oameni de știință,  și toate persoanele interesate să participe la primul Festival al Noului Bauhaus European care va avea loc la Bruxelles de pe 9 până pe 12 iunie. 
 
Evenimentul hibrid propune spectacole live, expoziții, activități participative și un forum de dezbatere și schimb de idei. Va invita lumea să-și imagineze felul în care trăim împreună într-un mod durabil, incluziv și frumos. Fidelă abordării participative și transdisciplinare a Noului Bauhaus european, Comisia lansează un open call pentru târg și festival, precum și pentru evenimente paralele din Bruxelles și nu numai.
 
Activitățile principale ale festivalului vor avea loc fizic la Bruxelles și online, cu evenimente paralele în UE și nu numai. Va fi un moment prin care se va incerca implicarea a cât mai multor persoane în mișcarea Noului Bauhaus european, de la oameni și familii până la experți și organizații, pentru a dezbate și a proiecta viitoare moduri de a trăi împreună.

 
 
Apelul pentru aplicații este deschis până pe 7 martie. 
Organizațiile și persoanele interesate își pot propune propriile activități, proiecte, locații sau evenimente secundare care să se încadreze în cei trei piloni ai Festivalului:
 
- The Fest: un program cultural cu o gamă largă de spectacole, lucrări de artă, activități creative participative și festivități în spațiile pop-up asociate din Bruxelles;
 
- The Fair: expoziții răspândite în oraș pentru a afișa proiecte și produse care susțin valorile Noului Bauhaus european, cu oportunități de networking;
 
- The Forum: o platformă de dezbateri în jurul ideilor și valorilor Noului Bauhaus 
 
Apelul este deschis pentru artiști individuali și actori culturali, colective de artiști, proiecte finanțate din fonduri publice, organizații publice, organizații nonguvernamentale și orice alte organizații nonprofit active la nivel local, regional, național, european sau nivel internațional. Comisia a publicat o fișă informativă pentru potențialii solicitanți, care conține informații detaliate despre cele patru cereri de candidaturi și despre procesele de selecție ale acestora.
 
Sprijin pentru participanți
Comisia Europeană pune la dispoziție sprijin persoanelor și organizațiilor pentru a le ajuta să participe la Festival, în funcție de nevoile individuale ale fiecărui solicitant selectat, precum și de cerințele organizatorice ale evenimentului în ansamblu. Beneficiile pe care Comisia le poate oferi includ:
 
• Suport tehnic pentru expozanții de la târg pentru a-și promova proiectele unui public mai larg din Bruxelles;
• Streaming pentru evenimente secundare pe platforma digitală, cu informații promoționale despre organizatori și link-uri către alte organizații și evenimente similare;
• Un slot în programul evenimentului și în harta interactivă care va ghida vizitatorii prin diferitele locații din Bruxelles;
• Vizibilitate pe platforma digitală online pentru a ridica profilul unui participant la o audiență la nivel mondial și suport de comunicare;
• Oportunități de creare de rețele, învățare și schimb de experiență între diferiți actori dispuși să coopereze;
• O contribuție la remunerarea spectacolelor artistice și culturale;
 
Pașii următori

Aplicațiile sunt deschise până pe 7 martie 2022. La începutul lunii aprilie 2022, solicitanții vor fi informați cu privire la rezultatul procedurii de screening, inclusiv ce tip de sprijin poate fi oferit.
 
Noul Bauhaus european este o inițiativă creativă și interdisciplinară care conectează European Green Deal la spațiile și experiențele noastre de viață. Ne cheamă pe toți să ne imaginăm și să construim împreună un viitor durabil și incluziv. Acesta vizează locuri, practici și experiențe care sunt:
 
• Frumoase, inspirate de artă și cultură, răspunzând nevoilor dincolo de funcționalitate.
• Durabile, în armonie cu natura, mediul și planeta noastră.
• Incluzive, încurajând un dialog între culturi, discipline, genuri și vârste.
 
Lansat de președintele von der Leyen în discursul său privind starea Uniunii din 2020, Noul Bauhaus european a fost proiectat împreună cu mii de oameni și organizații din întreaga Europă și dincolo de aceasta. În septembrie 2021, inițiativa a trecut de la co-proiectare la livrare, cu o comunicare a Comisiei care stabilește acțiuni politice și finanțare pentru a transforma inițiativa în realitate.