The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Open Call pentru artiștii români interesați să producă noi lucrări de artă, în cadrul proiectului cultural Coliziuni al Fundației Art Encounters

Articol / 29 Iul 2024 / Andra Mihai
  • Open Call pentru artiștii români interesați să producă noi lucrări de artă, în cadrul proiectului cultural Coliziuni al Fundației Art Encounters
1/1
Fundația Art Encounters lansează un apel deschis adresat artiștilor români interesați să producă o nouă lucrare, în cadrul Proiectului Cultural Coliziuni, cu scopul de a susține și de a încuraja creația artistică, fiind finanțat de către Ministerul Culturii. Coliziuni marchează totodată lansarea celei de-a șasea ediții a Bienalei Art Encounters, eveniment care a consolidat poziția Timișoarei pe scena națională și internațională a artei contemporane. 

Fundația Art Encounters lansează un nou apel pentru 10 artiști români, iar cei interesați se pot înscrie până pe 22 august 2024. Proiectul constă în oferirea unui onorariu de 7500 lei brut pentru cercetarea artistică a 10 artiști români, iar pe parcurs, ei vor fi ghidați de curatorii Bienalei Art Encounters 2025 în explorarea și dezvoltarea unor lucrări inovatoare în relație cu moștenirea istorică a orașului Timișoara.

În urma acestei cercetări, artiștii vor participa la o vizită de studiu de 4 zile la Timișoara, unde vor explora contextul cultural și artistic al orașului. Această vizită va fi esențială pentru a inspira și a finaliza propunerile lor artistice.

La finalul proiectului, în octombrie 2024, fiecare artist va prezenta o propunere de lucrare de artă contemporană, în strânsă legătură cu orașul Timișoara și cu conceptul Bienalei Art Encounters. Din aceste propuneri, 5 lucrări vor fi comisionate și produse pentru a fi expuse în cadrul Bienale Art Encounters din 2025. Un juriu format din curatorii Bienalei Art Encounters 2025 și directorii artistici ai Fundației Art Encounters, Ami Barak și Diana Marincu, vor selecta cele 5 lucrări ce vor fi comisionate pentru Bienală.

Prin acest Open Call, Fundația Art Encounters continuă să încurajeze, să susțină producția de artă contemporană românească și să valorifice reperele importante din istoria artei și culturii timișorene din ultimele cinci decenii.

Artiștii interesați sunt invitați să se înscrie prin trimiterea unei scrisori de motivație, a unui portofoliu și a unui CV până la data de 22 august 2024, pe adresa de email: contact@artencounters.ro

În urma jurizării realizate de curatorii proiectului, cei 10 artiști selectați vor fi anunțați pe 30 august 2024 și vor fi contactați pentru următorii pași.

*** 

* Proiectul Coliziuni beneficiază de finanțare nerambursabilă prin programul cultural prioritar al Ministerului Culturii. Programul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Ministerului Culturii. Conținutul programului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării.