The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Premianții UNArte 2024 la Cetate Arts Danube

Articol / 11 Sep 2024 / Andra Mihai
  • Premianții UNArte 2024 la Cetate Arts Danube
1/1
Universitatea Națională de Arte București, în colaborare cu Fundația Joana Grevers organizează, în perioada 01.09 - 01.10.2024, expoziția Premianții UNArte 2024 la Cetate Arts Danube.Vernisajul are loc Duminică, 1 septembrie, ora 14:00, în prezența prof. univ. dr. Cătălin Bălescu, rector UNARTE, conf. univ. dr. Dorina Horătău, curator al expoziției, celor 17 tineri artiști și a gazdei, dr. Joana Grevers, istoric de artă. 

Expoziția Premianții UNArte 2024 la Cetate Arts Danube aduce în prim-plan cele mai bune lucrări de diplomă semnate de studenții și profesorii de la următoarele departamente și specializări: PicturăGraficăSculpturăFotografie-videoprocesarea computerizată a imaginiiPedagogia Artei, Artă Murală, Design Grafic, Design de Produs, Design Ambiental, Modă, Arte Textile- Design Textil, Ceramică, Sticlă, Metal, Scenografie, Istoria și Teoria Artei, Conservare și Restaurare.

Evenimentul expozițional are ca scop încurajarea și stimularea creației artistice de calitate a tinerilor absolvenți, dar și crearea unor oportunități de relaționare cu oameni de cultură recunoscuți la nivel național și internațional. 

În acest sens, Fundația Joana Grevers va premia una din cele 17 lucrări prezentate, din componența juriului făcând parte prof. univ. dr. Ruxandra Demetrescu - președinte al juriului, dr. Joana Grevers - directoarea Fundației, Adriana Oprea - curator și istoric de artă MNAC, conf. univ. dr. Dorina Horătău - curatorul expoziției și Ștefan Radu Crețu - artist vizual.

Deschidere: 01.09.2024, ora 14.00
Perioada: 01.09 - 01.10.2024
Locație: 418 Gallery, Str. Portului nr. 68, comuna Cetate, 207190, jud, Dolj
Organizator: Fundația Joana Grevers 
Co-organizatori: Cetate Arts Danube, 418GALLERY
Partener: Universitatea Națională de Arte București
Grafică: Bianca Petrescu
Fotografii: Alexandru Nae