The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

„Premiile Crama Oprişor pentru Desen Contemporan” – a mai rămas doar o lună în care tinerii artişti se pot înscrie la concurs

Articol / 30 Ian 2024 / Andra Mihai
  • „Premiile Crama Oprişor pentru Desen Contemporan” – a mai rămas doar o lună în care tinerii artişti se pot înscrie la concurs
1/1
Crama Oprişor, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă Contemporană Bucureşti, organizează concursul „Premiile Crama Oprişor pentru Desen Contemporan – MNAC Bucureşti / Ediţia Naţională”.Concurenții sunt invitați să trimită dosarele de înscriere până la data de 29 februarie 2024, la adresa de mail: premiile@crama-oprisor.ro, urmând ca lucrările selectate de către juriu şi public să fie expuse la Muzeul Național de Artă Contemporană din București. Expoziția finaliștilor şi festivitatea de premiere vor avea loc în cadrul Sezonului de Primăvară – Vară 2024 de la MNAC.

Premii în valoare de 6000 de Euro

Premiile acordate la ediţia din acest an se ridică la valoarea de 6000 Euro, astfel: Marele Premiu va fi de 3000 Euro brut, iar Premiul Special Muzeul Național de Artă Contemporană şi Premiul Special al Publicului se vor ridica fiecare la valoarea de 1500 Euro brut.  

Concursul este destinat studenților și absolvenților Universităților de Artă din România, cu vârsta până în 35 de ani împliniți în cursul anului 2024. Regulamentul complet poate fi accesat online, pe site-ul Crama Oprişor, la adresa: https://crama-oprisor.ro/regulament.pdf

Concursul „Premiile Crama Oprișor pentru Desen Contemporan”, aflat acum la a treia ediție, este un demers din aria privată dedicat desenului contemporan și sprijinirii tinerilor artiști, studenți și absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior artistic din România.

Conceptul a fost inițiat de Ciprian Paleologu în anul 2015, prima ediție fiind desfășurată în perioada 2016-2017, împreună cu Universitatea Națională de Arte din București, odată cu aniversarea de către aceasta a 150 de ani de la înființare. Cea de-a doua ediție a avut ca partener Universitatea de Artă și Design Cluj Napoca, şi s-a desfăşurat în perioada 2021-2022, iar ediţia din acest an este organizată în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană București.

Un aspect important la această ediție a concursului este acordarea unui Premiu Special al Publicului, astfel, artiștii preferaţi pot fi votați aici în perioada: 15 martie - 15 aprilie 2024.