The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

„Premiile Crama Oprișor pentru Desen Contemporan X MNAC. Ediția Națională” se apropie de final

Articol / 24 Sep 2024 / Andra Mihai
  • „Premiile Crama Oprișor pentru Desen Contemporan X MNAC. Ediția Națională” se apropie de final
1/1
Finisajul expoziţiei care a reunit unii dintre cei mai promițători artiști ai noii generații de graficieni din România va avea loc miercuri, 25 septembrie, începând cu ora 18:00, la MNAC Bucureşti.Dedicat desenului contemporan și sprijinirii tinerilor artiști, studenți și absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior artistic din România, concursul inițiat de Ciprian Paleologu în 2015 — „Premiile Crama Oprișor pentru Desen Contemporan” — numără deja 3 ediţii. Anul acesta, concursul a avut un caracter național, fiind organizat împreună cu Muzeul Național de Artă Contemporană al României, iar cei mai buni graficieni ai noului val au fost premiați și expuși la MNAC.

Marele Premiu pentru Desen Contemporan: Adrian Piorescu


Premiul Special MNAC - Crama Oprișor pentru Desen Contemporan: Ioana Alecu


Premiul Special al Publicului - Crama Oprișor pentru Desen Contemporan: Fernando Diaconu



Artiștii finaliști: Maria Elisabeta Albu, Ioana Alecu, Denisa Angheluță, Simona Cîrlugea, Fernando Diaconu, Fabian Emoke, Alexandru Daniel Florea, Ada Jugănaru, Andrada Lolu, Bogdan Matei, Ciprian Memei, Adrian Piorescu, Ana Eudochia Pop, Bianca Rusu, Oana Sas, Oana Gabriela Sima

***

Coordonator Producție MNAC: Nicoleta Coman

Parteneri educaționali: Facultatea de Arte și Design, UVT – Universitatea de Vest, Timișoara; UAD – Universitatea de Artă și Design, Cluj-Napoca; Facultatea de Arte Vizuale și Design, UNAGE – Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, Iași

Concursul „Premiile Crama Oprișor pentru Desen Contemporan”, aflat acum la a treia ediție, este un demers din aria privată dedicat desenului contemporan și sprijinirii tinerilor artiști. Câştigătorii ediţiei de anul acesta îşi împărtăşesc experienţa participării la concurs într-un video în care vorbesc despre modurile în care au descoperit în desen atât o formă de exprimare, cât și un mediu de reflecție asupra unor teme importante din viețile lor, ce îmbină vechiul și noul.  

Intrarea la eveniment este liberă.

Acces: Muzeul este localizat în aripa din spate a Palatului Parlamentului. Intrarea se face prin Calea 13 Septembrie, intrarea E1 (poarta B3).