The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Prima comunitate a artiștilor români de colaje prezintă Dreaming in Collages

Articol / 02 Feb 2024 / Andra Mihai
  • Prima comunitate a artiștilor români de colaje prezintă Dreaming in Collages
1/1
DREAMING IN COLLAGES este prima expoziție de grup a comunității ROMANIAN  COLLAGE COLLECTIVE, ce va reuni peste 30 de artiști de colaje. Vernisajul are loc pe 9 februarie, de la ora 19:00, la RAM - Romanian Art Movement (Bld.Regina Elisabeta 37). Evenimentul va fi un mix de artă vizuală, muzică și performance. 

Expoziția de grup DREAMING IN COLLAGES by Romanian Collage Collective va fi deschisă publicului în perioada 09.02 - 09.03.2024. Conceptul artistic amintește de curentele Dada și Suprarealism, dar cu o nuanță contemporană. Asemenea manifestului Dada, apărut la începutul secolului al XX-lea ca o reacție împotriva normelor și raționalității de la acea vreme, acest concept îmbrățișează haosul și spontaneitatea ca elemente-cheie ale expresiei artistice. Colajele implică îmbinarea elementelor disparate pentru a crea un întreg coerent. Limbajul vizual al colajelor, cu juxtapunerea imaginilor și a ideilor aparent fără legătură, reflectă abordarea dadaistă față de artă.

ROMANIAN COLLAGE COLLECTIVE este o comunitate de peste 30 de artiști români din țară și străinătate, într-o continuă dezvoltare, ce își propune să readucă atenția publicului iubitor de artă asupra tehnicii colajului și libertății sale de manifestare. Comunitatea a apărut din dorința de a:

●             promova arta colajului și a recâștiga importanța de care se bucura colajul la începutul sec XX datorită artiștilor precum Pablo Picasso, George Braque, Henri Matisse sau Ion Bârlădeanu.
●             promova artiștii de colaje români și de a se conecta cu alte comunități internaționale
●             crea o dinamică de schimb de experiență, tehnici și abordări între artiștii din comunitate
●             organiza expoziții colective și ateliere de colaje

 
INVITAȚI SPECIALI:

Performance de Vlad Benescu si Alexandra Mihaela Dancs, de la ora 20:30

Cei doi artiști sunt actori, dansatori și jongleori, și vor interveni la vernisaj cu fragmente din spectacolele lor artistice sau momente noi pentru a îmbrățișa temele expozanților într-un colaj performativ. Colajul performativ al artistilor Alexandra Mihaela Dancs și Vlad Benescu este alcătuit din momente care aparțin spectacolelor: Luați de VAL…s, Somatic Freaks, În căutarea dansului (solo-Alexandra) și alte momente în care Vlad își folosește abilitățile de circ, care apartin practici personale, dar și momente nou create. Momentele din performance se încadrează în estetica expoziției Intimate Journey.

Concert Truthday și Cristiana Dicianu, de la ora 21:30

Una dintre surprizele vernisajului expoziței ”Dreaming in collages” este concertul trupei Truthday, alături de solista Cristiana Dicianu, Muzica lor este cu drum&bass cu influențe UK garage, dubstep, techno și house melodic.

În 2021 lansează primul lor single, “The World”, urmat de alte compoziții, precum “Let It Go”, “Speed Of Sound”, “All We Have Is Now”, “Highest”, acestea beneficiind de videoclipuri regizate integral de către cei doi, textul fiind scris de către Cristiana, iar producția muzicală realizată de către Truthday. Cel mai recent material al lor este mixul “For Real People”, o călătorie dreamy, uplifting și totodată, de auto-motivație, cu influențe pop, electro și drum&bass, menite să te poarte prin stări de fericire, energie, dar poate și de melancolie.

***

Detalii expozanți în Facebook event.

Intrarea la expoziție este liberă.