The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Programul Moving Monuments, la Porto

News / 14 Mar 2018 / INSTITUTE.RO
  • Programul Moving Monuments, la Porto
1/1
Sculptura monumentală Middle Way a artistului român Bogdan Rața este expusă în fața Casei da Música din Porto, din 3 martie până în iulie 2018, în cadrul programului „Moving Monuments” / „Monumente în mișcare” inițiat de Nasui Collection & Gallery în 2014. Proiectul este prezentat de Institutul Cultural Român de la Lisabona și Ambasada României în Republica Portugheză, cu sprijinul Primăriei Porto, Nasui Collection & Gallery și Casa da Música.
 
Opera sculptorului român, parte a proiectului Moving Monuments desfăşurat de Nasui Collection & Gallery, înfățișează o mână uriaşă de un roşu intens, care prezintă o particularitate anatomică surprinzătoare, ce se lasă descoperită treptat. Abordată din față cu o privire superficială, pare să fie o mână cu cele cinci degete îndreptate spre înalt, ca un salut de bun-venit. Verso-ul ei este, printr-o îndrăzneaţă deformare, nu podul firesc al palmei, ci oglindirea identică a imaginii din față, deci acelaşi spate al mâinii. De oriunde te uiţi, mâna lui Bogdan Raţa cheamă, îndeamnă la apropiere şi comunicare. 
Casa da Música, deschisă publicului din 2005 și devenită unul dintre cei mai puternici poli culturali ai orașului, are o arhitectură impresionantă, creată de faimosul arhitect danez Rem Koolhaas, considerat unul dintre cei mai importanți urbaniști ai generației sale și introdus de revista Time, în 2008, pe lista celor mai influenți 100 oameni din lume. Orașul Porto este al doilea oraș ca mărime din Portugalia și fostă Capitală Europeană a Culturii în 2001. 
 
Nasui Collection & Gallery, organizație independentă care promovează artiști români moderni și contemporani, a lansat programul Moving Monuments în 2014. Programul are ca scop producția, prezentarea și itinerarea de lucrări de artă de mari dimensiuni în spații contemporane prestigioase din întreaga lume.