The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Qolony caută patru artişti români care să colaboreze cu oameni de știință, pentru ediția a 3-a FUSION:AIR

Articol / 28 Feb 2022 / Andra Mihai
  • Qolony caută patru artişti români care să colaboreze cu oameni de știință, pentru ediția a 3-a FUSION:AIR
1/1
Asociaţia Qolony - Colonia pentru Artă şi Ştiinţă lansează apelul deschis pentru Fusion:AIR 2022- Rezidențe artistice în institute de cercetare. Se caută 4 artişti români care să ofere noi dimensiuni practicii  lor artistice prin interacțiunea cu știința.

Înscrierile la apel sunt deschise în perioada 1-18 martie 2022 și pot fi realizate accesând Ghidul aplicantului și Formularul de aplicație Fusion:AIR 2022.

Artiștii selectați în urma apelului vor colabora cu cercetători din 4 institute din România și vor dezvolta lucrări artistice care vor fi prezentate într-o expoziție organizată în luna septembrie 2022.

Fusion:AIR este primul proiect de rezidențe colaborative din România, aflat acum la cea de a 3-a ediție, care reunește artiști cu un interes deosebit pentru conceptele și procesele științifice, impactul lor în societate și în inovația tehnologică, pe de o parte, și cercetători din institute de cercetare, pe de altă parte.

Ediția 2022 a proiectului Fusion:AIR oferă cadrul în care se pot urmări atât procesele de formare a ideilor cât și punerea lor în obiect, în practică, sau pe scenă.  Tema acestei ediții este “Unexpected (RE)solutions: How the process drives the outcome” și urmărește exemplificarea proceselor creative ce stau la baza demersurilor artistice și științifice. Astfel vom putea urmări cum iterația, determinismul metodologic sau serendipitatea, ca puncte de referință ale celor două tipuri de metode, conduc la o varietate a soluțiilor și la rezultate neașteptate.

Artiștii vor putea utiliza ca medii de exprimare: Science Art, Visual Art, New Media, Cross Art Form, Bio Art, Hybrid Art.

”Rezidența Fusion:AIR este locul ideal pentru a asista la trierea ideilor, formarea și perfectarea metodelor de cercetare și la impactul pe care îl pot avea acestea când vine vorba de găsirea unor soluții conceptuale și tehnice relevante atât pentru arte cât și pentru științe. În contextul înrădăcinat al diviziunilor disciplinare din mediul academic și din societate, tema aleasă de noi pentru această ediție propune o abordare inovativă care pune accentul pe proces, ca o punte de legătură între știință, artă și public. Astfel, prin urmărirea felului în care se generează abordările transdisciplinare, încercăm să astupăm falia dintre tipuri de cunoaștere diferite.” Floriama Cândea, artist, curator al proiectului.

Partenerii Științifici ai Fusion:AIR 2022 în cadrul cărora vor fi organizate rezidențele sunt: Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Institutul de Științe Spațiale, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor și Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Textile și Pielărie.

Proiectul cultural Fusion:AIR 2022 este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.