The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

RDW Design Go x Icoanei - Ioanid

Articol / 08 Mai 2022 / Andra Mihai
  • RDW Design Go x Icoanei - Ioanid
1/1
RDW Design Go reprezintă circuitul de evenimente satelit din cadrul programului festivalului Romanian Design Week. Peste 60 de evenimente și activități propuse de designeri, galerii de artă, studiouri de design & arhitectură, ateliere, muzee, showroom-uri sau cafenele vor transforma orașul într-o scenă a designului în perioada 13-22 mai. Publicul va putea participa la workshop-uri, va putea vizita ateliere de design și expoziții, desenându-și astfel propriile trasee prin oraș, (re)descoperind cartiere, locuri și idei.Zona Ioanid-Icoanei devine un punct cheie în cadrul circuitului Design Go, iar unul dintre evenimentele pe care pasionații de stickere și artă stradală nu trebuie să-l rateze este Bucharest Stickerz Fest. Evenimentul, ce se va desfășura la Lokal, are scopul de a promova cultura stickerelor în România, de a lega comunitatea de stickerheads și de a încuraja artiștii români să producă stickere pe care să le expună pe stradă. Tot în zona de graphic design se află și expoziția V4 PoszTerra organizată de Institutul Liszt ce prezintă o selecție de afișe cu lucrările cele mai reprezentative ale unor artiști graficieni renumiți din Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia precum și a studenților lor, lucrări care invocă istoria afișului cultural din țările respective.Cei de la Săfițicuminți vin cu 2 variante de workshopuri: un workshop adresat celor care doresc să-și deblocheze și stimuleze creativitatea și un workshop de linogravură susținut de artista Diana Elena Pătrașcu. De asemenea, un live painting realizat de Ioana Pătrașcu, un mural realizat de Barto și lucrările Adrianei Georgescu, Ioanei Popescu, Paulei Suiugan și Arap Silviu vor putea fi admirate în cadrul expoziției CINEMURALS 2.În data de 18 mai, între orele 18:00 și 21:00, doi dintre membrii fondatori ai Inside Academy, Alina și Omid, vor discuta despre design interior și despre cursurile Inside Academy, care se adresează atât pasionaților de design cât și celor care doresc să își amenajeze singuri locuința sau caută o schimbare în viața profesională. Discuția va avea loc la Mugshot, pe strada Aurel Vlaicu, nr. 20.La Maison Dumbrava Roșie 18/Galeria Mobius
va avea loc expoziția LA PROSSIMA VOLTA, o expoziție-manifest, ce își propune să demonstreze importanța și spectacularitatea corpurilor de iluminat, să cerceteze și să arate procesele din spatele acestor obiecte.