The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ReSTART Amzei

Articol / 27 Ian 2023 / Andra Mihai
  • ReSTART Amzei
1/1
ReSTART Amzei este un proiect al Cartierului Creativ ce își propune să evidențieze potențialul pe care această zonă îl are pentru București, din dorința de a genera astfel un exemplu de bune practici pentru revitalizarea unei zone prin intermediul culturii și a creativității locale, dar și din convingerea că dezvoltarea unui spațiu de dialog dedicat organizațiilor cultural-creative preocupate de dezvoltarea orașului și coagularea acestora în jurul unor preocupări și a unor teme comune, poate contribui semnificativ la procesele de regenerare urbană.


Proiectul include:

Expoziția Intersecții în Cartierul Creativ.

Relevă istoria și cultura orașului în contrast cu antreprenoriatul creativ actual, prin fotografiile semnate de Horațiu Șovăială și Cornel Lazia. Zona definită de Grădinile Cișmigiu și delimitată de arterele Berzei – Bulevardul Elisabeta – Calea Griviței – Calea Victoriei, ce astăzi construiește harta primului Cartier Creativ al Capitalei.


Harta Cartierului Creativ. 

În variantă reeditată și în limba engleză, harta Cartierului revine cu o imagine de ansamblu a celor cinci microzone ale Cartierului și o parte dintre spațiile și organizațiile care le definesc:

Zona 1 Amzei
Zona 2 Piața Revoluției – Calea Victoriei – Elisabeta
Zona 3 Sala Palatului – Brezoianu – Elisabeta
Zona 4 Grivița – Știrbei Vodă
Zona 5 Berzei – Buzești – Berthelot

Harta Cartierului poate fi accesată online, aici
Filmul ReSTART Amzei poate fi urmărit integral aici

ReSTART Amzei, the movie.


Prezintă microzona Amzei din perspectiva a 6 organizații creativ-culturale și imaginează viitorul pe baza potențialului pe care această zonă îl are pentru oraș. Filmul are ca protagoniști pe The Institute prin Andrei Borțun, Cartierul Creativ prin Maria Neneciu, Serafim prin Cristian Corvin, BAZA.Deschidem Orașul prin Maria Duda, Alexandru Belenyi și Irina Niculescu Belenyi, ARCEN prin Edmond Niculușcă și Alberto Groșescu, M60 prin Răzvan Crișan. Filmul Restart Amzei este o producție Stay Sharp Film.

ReSTART Amzei este un eveniment realizat în baza unui parteneriat strategic cu Primăria Sectorului 1.


PROGRAM de vizitare:

30 ianuarie – 15 martie 2023 / luni – vineri 10:00 – 16:00
Evenimentul are loc în Centrul Cultural al Primăriei Sectorului 1 (platou Amzei), strada Piața Amzei nr. 13.
Intrarea este gratuită.

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.