The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

S-a lansat www.femmedigitale.ro, platforma multimedia digitală care mapează artistele din Brașov

Articol / 27 Oct 2022 / Andra Mihai
  • S-a lansat www.femmedigitale.ro, platforma multimedia digitală care mapează artistele din Brașov
1/1
Pe 25 octombrie s-a lansat platforma multimedia digitală www.femmedigitale.ro, ce își propune nu doar să documenteze proiectul Femme monumentale. Femme végétale și să promoveze artistele implicate, dar și să creeze un nucleu de susținere a artistelor independente din Brașov, să ofere o bună oportunitate pentru a face cunoscute întregii comunități munca acestora și să funcționeze ca o platformă de promovare a evenimentelor culturale. Artistele din Brașov își pot înscrie portofoliile pentru platformă, începând din data de 25 octombrie, la adresa contact@femmedigitale.ro.

Pentru înscriere, sunt necesare următoarele informații: o scurtă biografie a fiecărei artiste, alături de o poză personală de profil , 5 - 10 imagini personale, de portofoliu sau în lucru (max 4 MB fiecare) și link-uri către portofoliul online, paginile de social media și, eventual, un portofoliu video. Aplicațiile pot fi trimise până pe data de 9 noiembrie.

Femme monumentale. Femme végétale este un proiect derulat în Brașov în perioada septembrie – noiembrie 2022 de Asociația Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You. Demersul a constat în cinci ateliere gratuite de cercetare experiențială în vederea autocunoașterii și dezvoltării personale, destinate adolescentelor și femeilor din oraș și trei performance-uri stradale adresate publicului larg, în care artistele din proiect au generat noi abordări și reprezentări ale femininului.  Femme monumentale. Femme végétale și-a propus să fie o inițiativă de  susținere, exprimare și angrenare socială creat și implementat exclusiv de artiste și să deschidă o discuție despre contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor.

Inițiativa a încadrat locuri cheie ale patrimoniului local și vegetal într-un context cultural ce a adresat mituri și istorii locale printr-o perspectivă actuală și inovatoare și a adus la un loc atât publicul consumator de acte culturale, dar și artiștii locali, adolescenți, localnici și turiștii aflați în trecere în spațiile în care s-au desfășurat evenimentele. Detalii despre proiect pe https://instagram.com/femmedigitale.ro dar și pe https://www.femmedigitale.ro/.

***

Femme monumentale. Femme végétale este un proiect derulat de Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You și finanțat de Primăria Municipiului Brașov.

Partener: Asociația Kulturoscop, Asociația KunSTadt, Centrul Cultural Reduta, Asociația Bohemian, EduEvo, Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Zile și Nopți, IQads, Spotmedia, Ziarul Metropolis, Cărturești, Observator Cultural, Liternet, Curatorial, The Institute, Revista Golan, Propagarta, PRwave, BizBrașov, Brasovstiri.ro, La pas prin Brașov, Danielurda.ro.

Partener web: Doru Sână.

Developing Art este o asociație culturală dedicată facilitării proceselor artistice către public și îmbunătățirii relației dintre artiști și public. DA a dezvoltat și coordonat un număr de proiecte culturale interdisciplinare care au ca priorități dansul contemporan, mixed media, educație și cercetare și arte vizuale. Co-fondatoarele și membrii asociației sunt activi pe scena de artă contemporană, bucurându-se de colaborări atât naționale cât și internaționale.

Madira - casa mamelor care și-au asumat rolul de creatoare și în afara spațiului domestic - este un cadru sigur de susținere, mișcare și de incubare profesională a mamelor (singure) artiste independente prin rezidențe de luat s p a ț i u în Schei, Brașov.

I Dance You este un proiect de comunitate inițiat în Brașov în 2017 de către artista independentă Anamaria Guguian. I Dance You promovează dansul ca pe o practică terapeutică dar și ca pe o formă de artă menită să exprime, să problematizeze și să fascineze. Proiectul propune ateliere de dans pentru adulți și copii, performance-uri, intervenții  în spațiul public sau evenimente de comunitate.