The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Salonul Național de Artă Contemporană (SNAC) 2021

/ 03 Noi 2021 / Andra Mihai
  • Salonul Național de Artă Contemporană (SNAC) 2021
1/1
 
Uniunea Artiștilor Plastici din România are plăcerea de a anunța desfășurarea, pe parcursul lunii noiembrie, a Salonului Național de Artă Contemporană (SNAC) 2021, un eveniment organizat sub patronajul Ministerului Culturii.

Evenimentul va prezenta publicului, într-una dintre cele mai ambițioase expuneri din cadrul formulei SNAC, lucrările de pictură, sculptură, grafică, multimedia, arte decorative și artă religioasă a peste 370 de artiști din toată țara, selectați de către doamnele și domnii curatori Marilena Preda Sânc, Marius Barb și Gheorghe Pogan pentru secțiunea pictură; Reka Csapo Dup pentru secțiunea sculptură; Anca Boeriu pentru secțiunea grafică; Roxana Trestioreanu și Bogdan Iorga pentru secțiunea multimedia; Dorina Horătău, Cristina Popescu Russu și Ioana Stelea pentru secțiunea arte decorative; Luiza Barcan și Irina Sava pentru secțiunea artă religioasă, sub coordonarea generală a dnei. Magda Cârneci, curator general al SNAC 2021.

Evenimentul se va deschide oficial, în data de 05 noiembrie 2021, cu vernisaj online, la Combinatul Fondului Plastic, din Strada Băiculești nr. 29, București. Începând cu această dată, expozițiile vor fi accesibile și publicului, în grupuri restrânse, cu respectarea normelor sanitare în vigoare pentru prevenirea și combaterea infectării cu SARS-CoV-2 și conform programului fiecărei locații.

Expozițiile din cadrul SNAC 2021 se vor desfășura în 6 galerii și două muzee naționale din București, conform următorului calendar expozițional:

Combinatul Fondului Plastic- UNAgaleria, S.E.N.A.T., Spațiul The Institute (Strada Băiculești nr. 29, București), 05-20 noiembrie 2021
Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", Sala de Sticlă (Şoseaua Pavel D. Kiseleff nr. 28-30, București), 04 noiembrie-01 decembrie 2021
Muzeul Național al Țăranului Român (Şoseaua Pavel D. Kiseleff nr. 3, București), 05 noiembrie-01 decembrie 2021
Galeria Simeza (Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 20, București), 04-29 noiembrie 2021
Galeria Căminul Artei/Centrul Artelor Vizuale (Strada Biserica Enei nr. 16, București), 05-20 noiembrie 2021
Galeria Orizont (Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 23A, București), 05-20 noiembrie 2021

Salonul Național de Artă Contemporană (SNAC) ediția 2021 reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente artistice ale anului, care marchează continuitatea în contemporaneitate a conceptului de salon de artă, aflat între tradiție și inovație, plecând de la un model lansat încă din anul 1864 și trecând istoric prin diferite formule de percepție și de prezentare culturală.

Anul acesta, SNAC își menține opțiunea pentru unitate în diversitate, facilitând un dialog între generații, genuri artistice și tendințe stilistice, în spiritul propriu al Uniunii Artiștilor Plastici din România, organizația reprezentativă a artiștilor profesioniști din România.
Ediția SNAC 2021 este dedicată împlinirii a 100 de ani de organizare profesională a artiștilor din România, respectiv de la înființarea Sindicatului Artelor Frumoase, precursorul Uniunii Artiștilor Plastici din România.
------------------------------------------------

Parteneri media ai evenimentului: Radio România Cultural, Radio România Internațional, TVR1, Radio-TV Arthis, Modernism, Revista Arta, Intell News, Jurnalul Bucureștiului, Agerpres.
Parteneri privați și instituționali: UNArte, The Institute, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Ministerul Culturii.