The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Sandwich prezintă expoziția de grup Beijing KONDITORE

Articol / 10 Oct 2019 / The Institute
  •  Sandwich prezintă expoziția de grup Beijing KONDITORE
1/1
Joi, 10 Octombrie, între orele 17.00 – 21.00, la spațiul de artă C5CNM din Beijing, China are loc vernisajul expoziției de grup Beijing KONDITOREI, realizată de artiști români.
Expoziția este deschisă în perioada 10 octombrie - 10 noiembrie 2019.

Artiști:Daniela Pălimariu, Liliana Basarab, Cristian Răduță, Alexandru Niculescu.

Konditorei își anunță glorios deschiderea primului punct de lucru în Beijing.

O cofetărie cu un singur fel de prăjituri – dar în care fiecare prăjitură este unică. Un cofetar care a luat o supradoză de zahăr și devine apatic la comentariile clienților. O tentativă semi-abandonată de a decora spațiul în ton cu zona artistică în care se află. Resturile unui posibil proces de gătire a deserturilor, transformate în bibelouri.

Beijing KONDITOREI creează cadrul perfect pentru întâlniri scurte și precise, însă se folosește de textura imprecisă a jeleului pentru a crea confuzie între aspect și gust. În mijlocul unei abundențe de texturi, de culori, de artă și artizanat, Konditorei folosește minimul de ingrediente pentru a oferi o experiență punctuală clară.

The Great Romania – China Friendship Cafeteria a început în Beijing în 2018 și se îndreaptă către un viitor luminos guvernat de solidaritate. Mai mult decât un schimb anual inter-continental de expoziții, proiectul se construiește pe termen lung prin grija reciprocă față de vulnerabilitatea celuilalt.

Partener: CLC Gallery Venture Beijing.


DESPRE SANDWICH

Sandwich a început prin a folosi potențialul ascuns al unui spațiu rezidual de 1.5x8 metri, aflat între două construcții utilitare, și se extinde încet, dar constant. Având convingerea că orice constrângere este de fapt o resursă pentru găsirea soluției optime, sandwich transformă caracteristicile spațiului ales în limite constructive. Sandwich funcționează ca spațiu de artă din 2016.

Evenimentul face parte din Proiectul „The Great Romania – China Friendship Cafeteria”. Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.