The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Spațialități extinse @2/3 galeria

Articol / 30 Aug 2024 / Andra Mihai
  • Spațialități extinse @2/3 galeria
1/1
„Spațialități extinse” problematizează imaginea uniformă a orașului globalizat, afirmând corpul uman ca agent creativ al spațiului urban. Orașul este transformat prin fotografie, colaj, video, performance și desen, devenind un spațiu practicat, în care rezidenții și vizitatorii deopotrivă interacționează dinamic, ocupându-l, construindu-l, imaginându-l și rememorându-l constant.

Cei treisprezece artiști expozanți utilizează istoria locurilor, propriile corpuri, amintiri individuale și colective pentru a extinde și reinterpreta spațiul urban la intersecția dintre ficțiune și realitate, dintre cartografiere și psihogeografie. În practicile lor, aspectele politice, economice și sociale care au un impact asupra orașului sunt aduse la lumină, cercetate şi destabilizate. Astfel, imaginea este înțeleasă ca mai mult decât o oglindă a spațiului deja existent; ea devine o extensie palpabilă a posibilităților trecute și viitoare.

Artiste / Artiști: David Barreiro, Bogdan Bordeianu, John Divola, Vladimir Florentin, Ion Grigorescu, Lina Ivanova, Anton Roland Laub, Ioana Marinescu, Andrei Mateescu, Alexander Rosenkranz, Emily Ryalls, Nadina Stoica, Anca Tintea
Curatoare: Laura Bivolaru
Coordonatori proiect: Claudia Retegan, Mihai Șovăială

Vernisaj: 5 septembrie 2024, 18:00
Expoziție deschisă între: 06.09 – 06.10.2024

Program de vizitare:

Joi & Vineri: 17:00-19:00 h
Sâmbătă & Duminică: 12:00-16:00 h

***

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.