The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Special DIPLOMA @Black Rhino Radio

Articol / 11 Oct 2022 / Andra Mihai
  • Special DIPLOMA @Black Rhino Radio
1/1
DIPLOMA Show 2022 este singurul festival dedicat noii generații de artiști, arhitecți și designeri români și prezintă lucrări semnate de absolvenți ai facultăților vocațional-creative din România, arte vizuale, arte decorative, arhitectură și design, selectate de către un Board Creativ, format din peste 40 de galeriști, artiști, manageri culturali, arhitecți, designeri, curatori și antreprenori în industriile creative.

Astăzi, 11 octombrie, de la ora 19:00, pe Black Rhino Radio
puteți afla mai multe detalii despre ediția de anul acesta a festivalului, despre artă emergentă și despre ideile fresh pe care le-au văzut sau nu în calitate de membri ai juriului DIPLOMA, ascultându-i pe Omid Ghannadi și Eugen Rădescu.

Moderator: Andrei Borțun

***

Eugen Rădescu este manager cultural, curator și teoretician, cu studii în științe politice (specializat în relativism moral și etică politică). A scris pentru diferite reviste și publicații naționale și internaționale. A fost, printre altele, curatorul Bucharest Biennale 1, cu tema “Identity Factories”, al expozițiilor “How Innocent Is That?”, “presently i have nothing to show and i’m showing it!” și "Common Nostalgia" la Pavilion, București. A publicat cartea “How innocent is that?” la Revolver Book, Berlin. Este co-editorul PAVILION – journal for politics and culture, co-directorul Bucharest Biennale (împreună cu Răzvan Ion) și președinte al board-ului organizațional al PAVILION și BUCHAREST BIENNALE. Este membru al board-ului de selecție apexart New York, pentru programele "Franchise" și "Unsolicited Proposal Program". A ținut numeroase prelegeri și conferințe la diverse instituții, printre care apex, New York; Badisher Kunstverein, Karlshrue; Casa Encedida, Madrid; Universitatea de Arte, Cluj.
Este lector la Universitatea București și profesor asociat Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Locuiește și lucrează în București.



Omid Ghannadi este un designer de origine iraniană, care locuiește și profesează la București. A fondat propriul său birou de arhitectură și design în 2010 și este cofondator al Inside Academy din 2018. În acest timp reușește să își contureze o prezență fermă în lumea designului interior autohton. Proiectele sale vorbesc despre materialitate, modul de a folosi diverse texturi alăturate pentru a transmite un gând autentic în contextul atmosferei propuse. Experiența unei vieți multiculturale, împărțită între Iran, România, Elveția și Anglia, este vizibilă în proiectele sale, în modul prin care utilizarea materialelor este mereu descompusă și recompusă în alt limbaj. Parcursul său este ancorat în dorința de a face arhitectură de interior autentică, funcțională, asemenea unui atelier de croitorie unde fiecare detaliu contribuie la calitatea produsului finit.