The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

STAYCATION - Un proiect de CTG Collective, Sandwich și Galeria Catinca Tabacaru

/ 08 Dec 2021 / Andra Mihai
  • STAYCATION - Un proiect de CTG Collective, Sandwich și Galeria Catinca Tabacaru
1/1
CTG Collective, Galeria Catinca Tabacaru și Sandwich au plăcerea să vă invite la deschiderea Staycation, o expoziție care aduce împreună lucrările a șase artiste din Berlin și șase artiste din România - Yen Chun Lin, Isabella Fürnkäs, Lexia Hachtmann, Bethan Hughes, Lera Kelemen, Barbara Lüdde, Catinca Malaimare, Rachel Monosov, Daniela Pălimariu, Ana Pascu, Ioana Stanca, Ana-Maria Ștefan - într-o colaborare transnațională.

Vernisajul expoziției are loc în cadrul a două întâlniri:

14 Decembrie, 2021 | 6-9PM
Galeria Catinca Tabacaru
Strada Mexic 1, București

15 Decembrie, 2021 | 6-9PM
Sandwich Offspace
Atelierele Malmaison, etaj 2,
Calea Plevnei 137C, București

Deși expoziția este cea mai vizibilă parte a proiectului, ea este, de asemenea, o concluzie și un răspuns direct la un simpozion desfășurat în vara anului 2021, unde participantele s-au cunoscut și au fost introduse orașului-gazdă, București.
Găsirea unei conexiuni între pandemie și retorica feministă nu pare a fi imediat la îndemână. Ce au de-a face, de exemplu, coacerea unei focaccia, o expediție prin Delta Văcărești, somnul colectiv cu ecologismul și solidaritatea? Dialogurile si atelierele din cadrul Staycation au avut un ritm blând, domol, considerând momentul prezent ca valoare de bază în etosul expoziției.

Cinci luni mai târziu, cele 12 artiste s-au reunit pentru a împărtăși reflecțiile asupra timpului petrecut împreună și asupra spațiului-gazdă. Abordând concepte precum restricțiile de circulație și călătorie, consecințele umane și ecologice ale pandemiei, săptămâna petrecută la București a scos la iveală forțe contradictorii care se modelează reciproc: personal vs. colectiv, universal vs. individual, privat vs. public, timp liber vs. muncă.

Această expoziție de grup adresează aceste dualități nu printr-o simplă comparație verbală, ci printr-o imersiune în practicile materiale ale artistelor în dialog cu spațiul pe care îl locuiesc individual și (l-au locuit) împreună. Acest dialog vizual documentează incertitudiniile prezentului și viitorului nostru apropiat. El examinează subiecte precum percepția maternității în lumea artei, rolurile sociale preluate sau moștenite în spațiul domestic, munca și locuirea în Centru sau în periferia sa.

Staycation este un proiect utopic în care dérive-ul este central abordării generale, viața femeilor este cufundată în cotidian, punând sub semnul întrebării straturile psiho-sociale și ecologice ale traiului lor colectiv. Ele explorează cu curiozitate și responsabilitate experiența timpului liber, avansând împreună în acest în acest proiect pe termen lung, cultivând relații de durată între artiști și comunitate.

În parteneriat cu Goethe Institut București.