The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Suprainfinit deschide sezonul expozițional de toamnă cu două expoziții

Articol / 24 Sep 2024 / Andra Mihai
  • Suprainfinit deschide sezonul expozițional de toamnă cu două expoziții
  • Suprainfinit deschide sezonul expozițional de toamnă cu două expoziții
1/2
Vinerea aceasta, 27 septembrie, între orele 18 și 21, au loc vernisajele a două expoziții, în spațiul principal al galeriei Suprainfinit, respectiv în vitrina Sequence. Cele două expoziții deschid programul de toamnă al galeriei. 

In the splendour of fallen suns este prima expoziție personală a Dariei Koltsova la galeria Suprainfinit, prezentând lucrări ale artistei nou comisionate. Expoziția îmbină sculpturi de vitraliu și sticlă suflată într-un mediu imersiv și extinde reflecțiile anterioare ale artistei despre fragilitatea memoriei și a peisajului, înrădăcinate în experiențe de strămutare care se întind peste mai multe generații. Expoziția realizează un transfer în perspectiva vizitatoarei între politică și natură, reanimând peisaje alături de gândurile, emoțiile și interpretările noastre. Arta devine un mod de a analiza, descoperi, comemora, și reconstrui, aducând toate elementele împreună pentru a crea o experiență imersivă.

Daria Koltsova (n. 1987, Harkov, Ucraina) este una dintre personalitățile remarcabile din scena de artă contemporană ucraineană. De la anexarea Crimeei de către Rusia și războiul din Donbas din 2014, lucrările Dariei Koltsova produc reflecții puternice despre efectele războiului, investigând posibilitatea protecției, reziliența, identitatea în zone de graniță, distrugerea și reînnoirea. Îndepărtându-se de reprezentările realiste, Koltsova reușește să construiască domenii afective puternice care sunt, în același timp, ancorate istoric.

Lucrările Dariei Koltsova au fost expuse recent în instituții precum Muzeul Ludwig din Koln, Muzeul Albertina din Viena sau Pavilionul ISHO D, Art Encounters, Timișoara.

***

Ocupând vitrina galeriei SEQUENCE, instalația multimedia home is where the haunt is / the haunt is in landscape a lui Vitaly Yankovy este o meditație neliniștitoare asupra hibridității peisajelor și a spațiului public. Structuri metalice de mobilier produs în masă pătrund discret în peisajul forestier și tulbură imaginea unei sălbăticii imaculate.

Vitaly Yankovy este un artist multidisciplinar din Vinnytsia, Ucraina, stabilit în prezent la București. El lucrează cu mai multe medii precum video-eseu, animație, 3D, desen, readymade-uri, sculptură și sunet. Practica lui Yankovy se construiește în jurul peisajelor hibride, alcătuite din obiecte atât fizice, cât și digitale, prin optica studiilor non-umane și postumane. În lucrări recente, acesta cercetează și modurile performative prin care are loc comunicarea mai mult decât umană.