The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

The Institute prezintă: COMBINAT Open Doors #6

Articol / 11 Sep 2023 / Andra Mihai
  • The Institute prezintă: COMBINAT Open Doors #6
1/1
The Institute prezintă joi, 14 septembrie 2023 un nou eveniment din seria COMBINAT Open Doors la Combinatul Fondului Plastic. Astfel publicul larg este așteptat să descopere, să exploreze și să se familiarizeze cu spațiile artistice din Băiculești 29 în ultimul eveniment Open Doors din acest an. 

COMBINAT Open Doors va avea loc joi, 14 septembrie, între orele 18:00 - 22:00, la Combinatul Fondului Plastic (str. Băiculești nr. 29).

Încă de la prima ediție, evenimentul și-a propus să aducă publicul mai aproape de una dintre cele mai concentrate zone culturale ale Bucureștiului și să-l familiarizeze cu spațiile, dar și cu comunitatea artistică existentă în jurul acestora. În acest sens, pasionații de artă și cei curioși vor explora atelierele unora dintre cei mai cunoscuți artiști români și vor descoperi cele mai recente expoziții ale galeriilor de artă, accesul fiind gratuit.

Ediția Open Doors cu numărul 6 prezintă publicului următoarele expoziții: #REALPOLITIK | Roman Tolici la Spațiul The Institute, o expoziție care te provoacă să gândești și să-ți pui întrebări, care sondează adevărata esență a sistemelor politice cheie și a principalelor figuri influente, care au modelat istoria umană până în zilele noastre; A Gathering Of The Invisible / O convocare a nevăzutului la Galeria IOMO, primul solo show al Cătălinei Milea; Transylvanian Forest | Bogdan Mihai Radu, o expoziție organizată de Celula de Artă și găzduită de ArtSafe și expoziția Šimon Sýkora: Străin la Spațiul Sandwich, care prezintă farmecul durabil al peisajelor rurale conservate și care persistă în timp ce zgârie-nori se ivesc subit la colțul străzii.
 
Printre artiștii care își deschid larg porțile și invită publicul în universul intim al atelierelor lor se numără: Alexandru Marinete, Victoria Zidaru, Marian Zidaru, Florentina Voichi, Mircea Roman. Atelierele vor putea fi vizitate până la ora 21:00.

Despre artiști

Mircea Roman este unul dintre cei mai apreciați artiști români și unul dintre cei care au contribuit semnificativ la transformările ce au avut loc la Combinatul Fondului Plastic în ultimii 10 ani, fiind și unul dintre primii artiști care s-au mutat cu atelierul aici.
Născută la Craiova, în 1953, Florentina Voichi este o artistă vizuală apreciată și premiată, activitatea sa expozițională fiind una bogată, întinzându-se atât pe teritorii românești, cât și pe teritorii internaționale.
Victoria
 și Marian Zidaru sunt unii dintre cei mai apreciați, premiați și vizibili sculptori contemporani români, dar și unii dintre pionierii transformării Combinatului Fondului Plastic într-un centru cultural relevant pe scena artistică locală.
Alexandru Marinete

Alexandru Constantin Marinete s-a născut în 1980, în România. Artistul a început de tânăr să-și perfecționeze talentul prin diferite cursuri, dar în principal studiind la Colegiul Național de Artă ”Nicolae Tonitza” și mai târziu la Universitatea Națională de Arte din București, fiind licențiat ca sculptor.
 
Cu toate acestea, an de an a contemplat în lucrările sale de artă amintiri de pe diferite continente pe care le-a vizitat sau unde a avut plăcerea să expună.


Atmosfera va fi animată și de această dată de Claudia Nicolae, un selector cu 8 ani de experiență, căreia îi place să treacă prin tot felul de stiluri, într-un singur mix- de la hip hop, cheesy pop, punk, post punk, balearic sau aproape orice are ritm sau bassline sau este acid sau techno.
 
COMBINAT Open Doors #6 face parte din circuitul Doi Joi, un program colaborativ de consolidare și dezvoltare a comunității artistice din București, conceput ca un circuit de happening-uri în a doua zi de joi a fiecărei luni.

***

OPEN DOORS este dezvoltat de COMBINAT, un proiect The Institute, prezentat de UniCredit Bank, cu sprijinul Primăriei Capitalei București prin ExpoArte.
Parteneri culturali: Uniunea Artiștilor Plastici, Combinatul Fondului Plastic.
COMBINAT este platforma comunității artistice din Băiculești 29, una dintre principalele destinații cultural-creative bucureștene.
Intrarea la Combinat Open Doors este gratuită.