The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ultimele zile pentru depunerea dosarelor de participare la Sesiunea II/2024 de achiziții de artă modernă și contemporană

Articol / 11 Sep 2024 / Andra Mihai
  • Ultimele zile pentru depunerea dosarelor de participare la Sesiunea II/2024 de achiziții de artă modernă și contemporană
1/1
Au mai rămas doar câteva zile în care Muzeul Naţional de Artă Contemporană al României - MNAC Bucureşti mai primeşte dosare de înscriere la Sesiunea II/2024 de achiziții opere de artă modernă și contemporană, pentru opere produse în România în intervalul 1900 – 1990. Dosarul de participare se transmite în format digital, direct sau prin wetransfer.com, la adresa de e-mail: achizitii.opere.2024@mnac.ro, până duminică, 15 septembrie 2024, ora 24:00. 

Extinderea intervalului temporal către prima parte a secolului XX ilustrează nevoia unei continuități – a unui punct de tranziție între înțelegerea istorică și contemporaneitate. MNAC urmărește crearea unui context, la nivelul Colecției muzeului, de cercetare și valorificare a istoriei recente în producția artistică contemporană din România, prin dialogul absolut necesar cu istoria modernă a artei românești. Pornind de la premisa că dezvoltarea culturii vizuale postbelice este indisolubil legată de referințele modernității artistice, procedurile vor viza opere de artă originale, canonice ale secolului XX.

Sunt acceptate oferte de lucrări semnificative de artă modernă și contemporană produsă de artiști de origine română care au activat în România sau în străinătate de la proprietari, persoane fizice sau juridice: colecționari, moștenitori și/sau deținători cu drepturi deplin demonstrabile juridic. Nu se acceptă oferte de la instituții comerciale private (galerii, case de licitație, consignații, orice entitate care percepe comisioane de vânzare).

MNAC lansează acest ultim apel către toate persoanele eligibile pentru a participa la Sesiunea II/2024 de achiziții de opere produse în România între 1900 și 1990, considerând această sesiune o oportunitate pentru colecţionari şi pentru familiile și moștenitorii unor artiști de a îmbogăți colecția muzeului şi de a participa la configurarea traseului istoric pe care arta națională îl parcurge în ultimul secol.

Pentru detalii suplimentare puteţi accesa regulamentul pe website-ul MNAC sau puteţi trimite un e-mail la adresa: achizitii.opere.2024@mnac.ro