The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Un oraș al artelor reimaginat de artiști contemporani la Muzeul de Artă Brașov

Articol / 03 Iul 2024 / Andra Mihai
  • Un oraș al artelor reimaginat de artiști contemporani la Muzeul de Artă Brașov
1/1
Muzeul de Artă Brașov și Depoul de Artă Urbană vă invită la un nou eveniment în cadrul proiectului „Re:Imagine Brașov – Oraș al artelor”. Vineri, 5 iulie 2024, între orele 17.00 – 20.00, la sediul muzeului din Bulevardul Eroilor nr. 21, cinci artiști contemporani vor crea noi opere de artă, iar participarea va fi deschisă publicului larg.Evenimentul îi aduce în atenția publicului pe artiștii: Alexandra Ciocan, Natalia Iarmenco, Ștefan Doru Moscu, Gabriela Radu, Victoria Țăroi Galbenu. Ei au acceptat de această dată provocarea lansată de Muzeul de Artă Brașov de a-și imagina orașul de la poalele Tâmpei ca fiind o utopie artistică, un loc ideal în care creativitatea să își găsească locul în fiecare zi, în viața tuturor cetățenilor.

Homeboy, participant în calitate de artist la ediția din 2023 a proiectului „Re:Imagine Brașov”, va fi din nou prezent în spațiile muzeului ca DJ. El va asigura atmosfera muzicală a evenimentului și, alături de publicul prezent, va fi alături de noii participanți în procesul de creație.

Proiectul „Re:Imagine Brașov – Oraș al artelor” urmărește facilitarea interacțiunii dintre artiștii contemporani și mediul urban brașovean, creșterea gradului de interes al publicului pentru procesul artistic și sprijinirea dialogului dintre artiștii brașoveni și cei activi în alte orașe ale țării.

Prin provocarea lansată pentru acest an, Muzeul de Artă Brașov îi invită pe artiști să își imagineze Brașovul drept „Oraș al artelor”. Pornind de la fragmente recognoscibile ale orașului, considerate a fi definitorii pentru identitatea urbană, noile opere create vor depăși barierele realismului. Este propus un joc de imaginație: cum ar arăta Brașovul dacă artele ar avea întâietate? Ce forme ar lua industriile, turismul, promovarea stradala, timpul liber sau monumentele de for public într-o astfel de lume.

***

Detalii despre eveniment aici.  

Eveniment: „Re:Imagine Brașov – Oraș al artelor, Ediția 2”
Organizator: Muzeul de Artă Brașov
Partener: Depoul de Artă Urbană
Locul desfășurării: Muzeul de Artă Brașov, B-dul Eroilor 21
Data: Vineri, 5 iulie 2024, orele 17.00 – 20.00