The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Upcycling ART - Colectăm obiecte uzate

Articol / 20 Ian 2023 / Andra Mihai
  • Upcycling ART - Colectăm obiecte uzate
1/1
Aveți obiecte vechi depozitate în casă în curte sau în grădină?
Arta în comunitate vă invită să le donați pentru a fi transformate în creații artistice. 

Ce aveți de făcut?

Selectați obiectele pe care doriți să le donați, fotografiați-le (e ok și cu telefonul) și trimiteți imaginile pe adresa de email: artaincomunitate@gmail.com. Dacă obiectul sau obiectele dumneavoastră sunt selectate, veți fi contactat de echipa Arta în comunitate și acestea vor fi transformate în obiecte de mobilier stradal sau obiecte de artă. Cele mai frumoase obiecte vor fi amplasate în spațiul verde din fața Galeriei Park (Str. George Enescu nr.1).

„Ne dorim să creăm în fața Galeriei Park un spațiu de întâlnire prietenos, în care să ne putem așeza pe scaune sau băncuțe la un pahar de vorbă și un schimb de idei creative. Va fi un spațiu artistic, deschis tuturor, creat în mod ecologic, prin recuperarea și reutilizarea unor materiale vechi.ˮ declară organizatorii.

Prin acest call de implicare socială echipa și-a propus ca împreună cu partenerii de la NavaC2 să recupereze obiecte vechi din comunitate, care să fie apoi recondiționate și transformate în scaune, băncuțe, mese sau alte obiecte decorative. Astfel sunt reduse deșeurile, care sunt transformate în materie primă pentru noile creații artistice.

Se caută în mod special scaune, măsuțe, bănci, cutii metalice, euro paleți sau alte obiecte care pot fi transformate în mobilier stradal. Însă organizatorii sunt deschiși să primească și alte propuneri creative.

Materialele se vor strânge în cursul lunii ianuarie, așa că sunteți invitați să pregătiți și să trimiteți fotografiile cât de curând la artaincomunitate@gmail.com.

Arta în comunitate este un proiect cultural care își propune să aducă oamenii mai aproape de artă și arta mai aproape de oameni. Prin donația unor obiecte vechi puteți contribui la proiect, sau dacă doriți puteți deveni voluntar (menționați în email intenția).

***

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului Arta în comunitate, organizat de Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara în parteneriat cu studioul artouching.

Proiectul este finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România - FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

Parteneri: NavaC2, Casa de Cultură a Studenților Timișoara, DIGITAL:CANVAS, Cultartes, Ornella Studio Design, Facultatea de Arte si Design Timisoara.

Poți descoperi evenimentele create deja în cadrul proiectului accesând următorul link aici
Sau pe Facebook / Instagram.