The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Vizitează expoziția Street Art București

Articol / 11 Oct 2021 / Luiza Popescu
  • Vizitează expoziția Street Art București
1/1
Expoziția Street Art București are loc în la Lente, între 15 – 23 Octombrie 2021, și prezintă o viziune de ansamblu asupra lucrărilor de street art realizate în cadrul proiectului produs de Save or Cancel alături de artiști remarcabili.

Expoziția Street Art București prezintă concluziile programului cultural de activare prin artă a spațiilor publice din cartiere, inclusiv lucrările premiate în cadrul apelurilor deschise. Amplasată în spațiul exterior al sufrageriei urbane Lente (strada Dionisie Lupu 78, București), expoziția este accesibilă pasionaților de artă urbană și trecărilor în orice moment al zilei, în perioada 15 – 23 Octombrie 2021.

Vernisajul expoziției aduce împreună doi artiști din domenii diferite, Sandi - artă vizuală și Unisson - muzică electronică, care co-produc un performance live. Performance-ul are loc la data de 15 Octombrie, între orele 18:00 – 19:00, și este transmis în direct online, pe pagina de facebook a publicației feeder.ro și pe microsite-ul proiectului https://feeder.ro/streetartbucuresti.

Programul lansează, în contextul expoziției, un album tipărit și o hartă online, care indexează și cartează unele dintre cele mai recente lucrări de street art din oraș.

Participanții la ultimul tur ghidat din serie, în data de 15 octombrie, vor vizita expoziția și vor afla mai multe despre lucrările prezentate.

Programul cultural Street Art București a produs cinci intervenții care continuă să expandeze percepția asupra artei în spații publice din cartiere, împreună cu artiști apreciați - Pisica Pătrată, Serebe, Romb, Iluc și Ortaku, găzduite de Biblioteca Metropolitană București, la Filialele Mihai Eminescu și George Coșbuc, Școala Gimnazială Specială Nr. 9, The Institute, în spațiul Combinatul Fondului Plastic, și de Centrul Național al Dansului București, la Sala Omnia. În cadrul aceluiași program, artiștii și fotografii au fost invitați să participe la două apeluri deschise, iar bucureștenii și vizitatorii au beneficiat de tururi ghidate ale artei urbane din spații publice.

Toate activitățile și produsele programului Street Art București sunt gratuite.

Street Art București este un proiect cultural creat de Save or Cancel.

Proiectul a fost co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021.

Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Școala Gimnazială Specială Nr. 9, Centrul Național al Dansului București, The Institute

Parteneri media: Zeppelin, Igloo, Iqads.ro

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte și programe culturale și editoriale.