The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

X GALLERY INVITĂ PUBLICUL LA VERNISAJUL EXPOZIȚIEI ”IT COMES AT NIGHT ”

Articol / 07 Oct 2021 / Luiza Popescu
  •  X GALLERY INVITĂ PUBLICUL LA VERNISAJUL EXPOZIȚIEI ”IT COMES AT NIGHT ”
1/1
X Gallery organizează în perioada 15 - 29 octombrie o expoziție colectivă denumită ”IT COMES AT NIGHT”, care reunește mai multe tipuri și medii de exprimare artistică. Vernisajul va avea loc pe 15 octombrie de la ora 15.00, respectând reglementările legale în vigoare.

X Gallery este un nou spațiu alternativ de expunere și promovare a artei aflat într-un salon de tatuaje de pe str. Lunei nr. 7 București. Noul run-space artistic își propune să faciliteze contactul privitorului cu cât mai multe tipuri de exprimare artistică, inclusiv cea pe cel mai sensibil material, pielea, prin organizarea de evenimente colective, solo show-uri și performance-uri.

Artiști prezenți în expoziție sunt Alex Petcu, ATOMA, Bogdan Cazacincu, Cristian Scutaru, Delia Cîrstea, Dorin Cucicov(RO) & Lori Hepner(USA) & Grigoriy Sergeev(RU), Gabriela Cristea, Maria Zincă, Mimi Pleșoianu, Misha Diaconu, Nadine Kseibi, Radu Panait, Roper, Roxana Scutaru. Textul curatorial aparține curatorilor Bîrlădeanu Rafaela și Brătoiu Antonio, iar organizatorul evenimentului este artista ATOMA.

Pornind de la întrebarea „Pe tine ce te frământă la căderea întunericului?”, expoziția organizată poate aduce o serie de răspunsuri vizuale, încărcate de multă culoare și în același timp mister. Ceea ce la lumina zilei părea prea expus, își găsește adăpostul în umbrele nopții, pentru a se juca nestingherit cu imaginația. Astfel, se crează o antiteză între zi și noapte, între partea ascunsă și cea prezentă sub razele soarelui, în timp ce lucrările expuse sunt prinse între cele două lumi.

Artiștii prezenți aduc o serie de lucrări variate, regăsite în mai multe medii artistice, dar care se află sub aceeași umbrelă a sentimentelor de care ne lăsăm copleșiți la lăsarea întunericului. Se creează o evoluție a sentimentelor și trăirilor, prin complexitatea de culorilor și subiectelor abordate în lucrări. Cel mai important personaj, care găzduiește restul oamenilor măcinați de gândurile de peste zi, este orașul, un adevărat leviatan. El oferă fundalul și mediul necesar desfășurării procesului creator, pregătind starea sufletească să evolueze de la inocența copilăriei spre melancolia serilor ploioase, fantezii, dorința pentru o viață liniștită și până la iluzii, alienarea prin tehnologie și monștrii care ne pătrund în vise. Creșterea aceasta este explorată cu ajutorul varietății operelor.