The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Camina Nicolau // Revitalizarea Muzeului Literaturii Române

Articol / 05 Ian 2015 / Participant diploma 2014
  • Camina Nicolau // Revitalizarea Muzeului Literaturii Române
  • Camina Nicolau // Revitalizarea Muzeului Literaturii Române
  • Camina Nicolau // Revitalizarea Muzeului Literaturii Române
  • Camina Nicolau // Revitalizarea Muzeului Literaturii Române
  • Camina Nicolau // Revitalizarea Muzeului Literaturii Române
1/5
Proiectul de diplomă se dorește a fi o revitalizare a spațiului Muzeului Literaturii Române, pornit de la o cerere reală care presupunea proiectarea unei expoziții de carte veche și nu numai, construită în jurul unui singur artefact: Biblia de la București, prima traducere completă a Bibliei în limbă română, publicată la București în 1688. Aceasta a influențat fundamental formarea și dezvoltarea limbii și literaturii roamane.

Astfel, propunerea mea este de a crea o nouă „faţă”  a acestui muzeu (un ”rebranding”), de a realiza un spațiu ce poate fi parcurs de toți oamenii (incluzând persoanele cu deficienţe motorii, vizuale sau auditive) şi de a crea un interior contemporan și interactiv, care nu umbrește contextul de monument istoric ce îl îmbracă. O simbioză între nou și vechi, care invită vizitatorul spre cunoașterea istoriei limbii și literaturii române, într-o manieră interactivă și placută.

Întreg traseul se doreşte a fi un parcurs de iniţiere a vizitatorului în procesul cunoaşterii literaturii române, care duce către ideea de labirint, ce cuprinde şapte camere (paşi) spre iniţiere. Vizitatorul trece astfel de la treapta de necunoaştere la cea de cunoaştere absolută, de la lumină la întuneric. 

Portofoliu: https://www.behance.net/CaminaNicolau