The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

NĂSUI COLLECTION & GALLERY // Plastic Existence

Articol / 12 Mai 2016 / RDW team
  • NĂSUI COLLECTION & GALLERY // Plastic ExistenceFelix Deac, Plastic Existence 3
  • NĂSUI COLLECTION & GALLERY // Plastic ExistenceFelix Deac, Plastic Existence 2
1/2
Curatorial talk și prezentare expoziție produsă de Năsui collection & gallery: „Plastic Existence - rearanjarea structurii moleculare a substanțelor”.

Lucrările lui Felix Deac sunt rezultatul unor cercetări reale de laborator, în care studiul artei se întâlnește cu cel al chimiei. Materialele folosite în sculptură de el sunt compuși de substanțe chimice amestecați în reacții, pentru a obține prin vulcanizări, turnări sau intervenții stratificate, noi forme organice care să întreacă realitatea, dar și puterea de reprezentare a naturii prin artă.

Sculptura hyperrealistă a lui Felix Deac se desfășoară de-a lungul a șase ani de cercetare, incapsulată de două serii, „Plastic Existence” și „Artificial Life”. Lucrările din „Artificial Life” (2010-2013) reușesc să creeze noi morfologii de organisme sau grefe cu viață proprie, din piele făcută chimic și chiar păr. În seria „Plastic Existence” (2013-2016), Deac cercetează alterarea fizionomiei și corpului uman, aprofundată mai apoi anatomic, atât ca texturi, cât și ca structuri.

Felix Deac (n. 1984) a studiat la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, luând și un doctorat în sculptură, parcurgând deja un traseu internaţional cu expoziţii personale susţinute în România, Italia şi Germania.


                                    Felix Deac, ”Plastic existence”, 2015

25 mai

Institute, The Café - Strada Știrbei Vodă, nr. 104-106 

Curatorial talk: de la 12:00 la 13:00
Prezentare expoziție: de la 12:00 la 18:00

Năsui collection & gallery este un operator cultural ce susține arta contemporană și artiști din România în mediile internaționale. Prezintă lucrări importante ale creației unei selecții atente de artiști contemporani români, în contexte naționale și internaționale favorabile. Promovează cultural și investițional artiști care lucrează în artele vizuale contemporane: pictură, sculptură, fotografie, performance, cercetare și inovație.

Năsui collection & gallery s-a deschis în 2010, în Bucureşti şi a co-produs peste 60 de proiecte internaţionale în cadrul unor prestigioase spaţii şi contexte culturale, unele dintre ele fiind: Bienala de Artă contemporană de la Moscova 2011, Bienala de la Liverpool 2012 şi 2014, Bienala de la Veneţia 2013 sau Manifesta din Sankt Petersburg 2014.