The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Mihai Teodorescu // Euromaidan

Articol / 09 Ian 2015 / Participant diploma 2014
  • Mihai Teodorescu // Euromaidan
  • Mihai Teodorescu // Euromaidan
1/2
În momentul în care o barieră interzice accesul omenilor pe teritoriul lor, aceasta își dublează rolul defensiv uzual cu cel instigator. Având în vedere faptul că indivizii devin nedreptățiti și trebuie să se supună unor schimbări drastice, putem confirma nașterea ideii de revoltă, direcționată către cei din spatele baricadelor.

Am folosit numele „Euromaidan” dorind să îndrept atenția oamenilor spre situația de criză a vecinilor din nord-est, spațiu care a devenit simbolul revoltelor împotriva abuzului de putere și care prevestește începutul unui nou război mondial.

Aici nu este vorba despre bariere care apară un obiectiv turistic sau intrarea într-o rezervație; dacă individul se află în fața unei bariere cunoscute, determinat de curiozitate sau chiar de spiritul aventurii, el va încerca să o depașească, dar dacă evenimentul opririi este spontan și forțat asupra oamenilor, aceștia vor reacționa prin diferite mijloace.
 
Spre deosebire de scuturile anti-revoltă, care sunt construite din policarbonat sau din metale uşoare, eu am ales folosirea cimentului ca material de bază al lucrării. Cele două variante deja prezente în dotarea poliţiei dispun fie de o opacitate totală, în primul exemplu, fie de un vizor din geam anti-glonţ, în cel din urmă. Eliminând din lucrare opacitatea, am vrut să redau problemele comunicării dintre două entităţi, care sunt separate de o barieră fizică.