The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Eyedrops @Sound and Vision

Interviu / 17 Mai 2016 / Tiberiu Ivan
  • Eyedrops @Sound and Vision
  • Eyedrops @Sound and Vision
  • Eyedrops @Sound and Vision
  • Eyedrops @Sound and Vision
1/4
Eyedrops 2.1, cum le place băieților să glumească, revine cu primul concert după o pauză de 2 ani sâmbătă, 21 mai, în cadrul festivalului Sound and Vision. Noi am stat de vorbă cu Paul Manolescu, solistul trupei, despre timpul prezent și planuri de viitor.

S-a spus despre voi că sunteți una dintre cele mai promițătoare trupe indie românești. Ce părere aveți despre asta? Simțiți o presiune exercitată de piața muzicală sau doar faceți ceea ce știți voi mai bine?

Pfai! La noi nu a ajuns încă informația asta. (rade) Dacă e așa, sigur nu se pune problema de presiune, ci mai degraba de confirmarea unor eforturi sincere. Cam asta ne-am propus: să fim sinceri cu noi înșine înainte de toate și să facem muzica pe care ne-am dori să o ascultăm. Când începi să ții cont de așteptările “pieței”, ești deja pierdut.

Abordați conceptul de neverending album. Cum ați ajuns la această idee?

Conceptul de Neverending Album a rămas momentan în așteptare de noi piese. Acolo vor merge doar cele în limba engleză, însă momentan suntem într-o relație extrem de intimă cu limba noastră ;)

Probabil cea mai frumoasă descriere a piesei Bicicleta este ,,o piesă ca un trip”. Sunt multe sentimente și senzații în piesa aceasta. Cum a apărut această piesă, care pentru mulți a fost ca o gură de oxigen?

Bicicleta a apărut undeva în telefonul lui Andrei Marica, ca o provocare pentru noi ceilalți. (râde) Partea mișto e că o parte din track-urile înregistrate cu telefonul au supraviețuit chiar mixului, regăsindu-se și astăzi pe piesă. Peste asta, la nivel liric, s-au așternut niște dorințe și nostalgii de-ale lui Paul și multe ore de fine tuning reciproc în timpul înregistrărilor alături de “omul din studio”, Miche Marcu. Apoi Ion Puican a sărit cu ideea trambulinei și a dat imagine Bicicletei. Pac!

Era nevoie de muzica voastră, era nevoie de puțină culoare pe piața muzicală din România, care nu putea să vină decât din underground. Unde vă vedeți în viitor?

Nu știm câtă nevoie aveau alții, deși ar fi frumos să fie așa, însă noi aveam o foarte mare nevoie ca asta să ni se întâmple. Sentimentul în trupă e acela că fiecare a ajuns acolo unde trebuia să fie. Hai să lăsăm viitorul să ne surprindă.

Cum ați primit vestea că veți cânta la Sound and Vision?

Sound and Vision a picat, cum s-ar spune - la fix, în întâmpinarea dorinței noastre de a cânta. N-o să intrăm în detalii, însă data, conjunctura astronomică și astrologică, locația, oamenii din organizare, formațiile de pe afiș și gazdele au potențialul de a ne oferi o primă experiență de scenă… ca în pântecul mamei. :)

Sound & Vison Festival 2016 staționează pentru 3 zile în Gara Regală Băneasa, între 20-22 mai, pentru a trasa viziuni alternative ale spațiului urban contemporan, și pentru a conecta locuitorii Bucureștiului cu vibrația neîntreruptă a orașului. ARCUB te provoacă să descoperi #BucurestiulALTERNATIV, la Sound & Vision Festival 2016, odată cu împlinirea a 20 de ani de activitate!