The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Andreea Veronica Vlad // The Wasting Time Project

Articol / 13 Ian 2015 / Participant diploma 2014
  • Andreea Veronica Vlad // The Wasting Time Project
  • Andreea Veronica Vlad // The Wasting Time Project
  • Andreea Veronica Vlad // The Wasting Time Project
1/3
Wasting Time Project este o animație de scurtă durată, fără dialog, cu un singur personaj. Animația este despre un personaj care își face multe planuri, dar nu face nimic în această direcție, pierzându-și timpul pe internet. Personajul merge pe stradă, visând cu ochii deschiși, făcându-și planuri peste planuri, toate aceste planuri ducând la un nonsens, moment în care devine conștient de sine și realizează că de fapt el în tot timpul acesta era în camera pierderii timpului.

Am luat toate lucrurile care m-au făcut să-mi pierd timpul în fiecare zi și le-am transformat în obiecte personale, creând astfel camera pierderii timpului.

Facebook News Paper – un ziar unde ai oportunitatea de a alege ce vei citi în funcție de lista ta de interese;
Yahoo Mail/Messenger – a generat un nou limbaj prin emoticons, o scrisoare modernă; 
Skype – telefonie pe gratis;
Tumblr Sofa – comfy place, loc perfect de visat la cai verzi pe pereți;
Pinterest – platforma colecționarilor, un dulap unde îți pui toate dorințele și ideile etc.
Google Enciclopedia – ce nu este pe Google, nu există. 
Youtube – mediatecă pentru toți - how to everything.

Camera pierderii timpului este un loc departe de limitările de timp și spatiu. Nimeni nu vrea să admită cât de mult timp pierdem pe internet. Desigur, are și o latură pozitivă: este o bună sursă de informare, ar putea construi comunități, ar putea porni o revoluție, dar eu vorbesc despre discrepanța între a crede că faci ceva și cât de mult chiar faci acel lucru, pentru că se poate ca o viață virtuală să umbrească realitatea sau să-i creeze o reprezentare iluzorie.

Un proiect motivat de indoieli, curiozități și overthinking.
       

Portofoliu: www.behance.net/andreeavlad